Örgütlerde liderlerin iletişim becerilerinin çalışanların motivasyonuna etkisi: Özel bir hastanede uygulama
The effects of leaders cominicative skills on employees motivation in organizations: Application for a special hospital
  1. Tez No: 273452
  2. Yazar: NİLGÜN ÇİFTÇİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BÜLENT TOKAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Liderlik, İletişim Becerileri, Motivasyon, Leadership, Communicative Skills, Motivation
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Günümüzde örgütler hızla küreselleşen ve küçülen dünyada farklılıklarını ortaya koymak ve ayakta kalmak için en önemli kaynağın çalışanları olduğunu kabul etmişlerdir. Çalışanı bir makine olarak gören ve sadece para ve cezalandırma yöntemi ile motive edebileceğine inanılan klasik yönetim anlayışları çok gerilerde kalmıştır.Örgütler, değişen çevreye ayak uydurmak için gerekli deneyim, yetenek ve uzmanlığa sahip ve ayrıca çalışanları ellerinden gelenin en iyisini yapmaya motive etmek için gerekli olan iletişim becerilerine sahip liderlere hiç olmadıkları kadar ihtiyaç duyarlar. Lider, çalışanların işlerini etkin ve verimli biçimde yapmalarını sağlayacak iş ortamı yaratarak ve ölçülü bir ilişki kurarak çalışanlar üzerinde etkiye sahip olur. Bu etki sayesinde çalışanları örgüt amaçlarını başarmaları için kolaylıkla motive eder.Liderin sahip olduğu özellikler, uyguladığı davranış biçimi ve sahip olduğu güç kaynakları ile de çalışanlar üzerinde motive edici etkiye sahip olur. Bundan dolayı, lider bu etkinin bilincinde olmalı ve bu etkiyi çalışan motivasyonunda en etkin bir şekilde kullanmalıdır.
Özet (Çeviri)
Nowadays, organizations have admitted that the most important source is their employees in order to exhibit their differences and to survive in a rapidly globalizing and shrinking world. Classic management perceptive considering an employee as machine and believing that he can be motivated only with wage and punishment method is no longer valid.More than ever, to adapt to changing world organizations are in need of leaders with sufficent experience skill expertise and also communicative skills vital motivating the employees to do their best. Leader has an impact on the employees by creating work environment and establishing moderate relationship in which the employees perform their jobs in an effective and productive manner. Thanks to this impact, the leader easily motivates the employees to fulfill organizational goals.Leader has an motivational impact on the employees thanks to the his personality traits, behavior styles and power sources. As a result, leader should be anware of this impact and employ it in motivating employees in a effective way.