Teknolojinin yenilik stratejileri üzerine etkisinin işletme performansı çerçevesinde analizi ve örnek uygulama
Analysis of influence of technology upon innovation strategies within the scope of business performance and sample implementation
  1. Tez No: 274189
  2. Yazar: SEFA TERZİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Teknoloji, teknolojik gelişmeler, yenilik, yenilik çeşitleri, yenilik stratejileri, işletme performansı, Technology, technological developments, innovation, kinds of innovation, innovation strategies, business performance
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 188
Özet
Rekabetin her geçen gün daha da arttığı günümüz iş dünyasında teknolojiye ve yeniliğe büyük önem verilmesiyle işletmeler, kalıcı ve sürdürülebilir kârlı bir büyümeyi sağlarlar. Yenilik, firmaların sürdürülebilir rekabet avantajı elde etmesinde önemli bir unsur olarak ön plana çıkmaktadır. Bu yoğun rekabet ortamında teknolojiyi üreten, geliştiren, teknolojiye hakim olan ve yenilikler üzerine yoğunlaşan işletmeler dünyaya istedikleri şekilde yön verebilmektedirler. Bu çalışmada, teknoloji, yenilik ve yenilik stratejileri sanayi işletmeleri çerçevesinde incelenmiş ve işletmeler açısından önemi açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
In the recent business world that increasing competition day by day, companies provide permanent and sustainable profitable growth by given a great importance to technology and innovation. Innovation loomlarge as an important element at companies to get sustainable competitive advantage. At this intensified competition, companies, produce developing and mastering the major innovative technologies lead the world. In this study, technology, innovation and innovation strategies are analyzed in the context of industrial companies and explained the importance of the business.