Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde pazarlama etkeni olarak e-ticaret
E-trading as a factor on small and medium-sized enterprises
  1. Tez No: 274300
  2. Yazar: ANNA NİKONOVA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: E-Ticaret, Pazarlama, Kobi, E-Trade, Marketing, SME
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
KOBİ'lere global düzeyde iş yapabilmenin altyapısını sağlayan, KOBİ'lerin gelişmesini ve pazarlamasını etkileyen e-ticaretin ne kadar etkin olup olmadığını, KOBİ'ler için ne kadar faydalı olup olmadığını araştırmak amacıyla hazırlanan ?Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerde Pazarlamanın Etkeni Olarak E-Ticareti? adlı bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde Kobi'nin ne anlama geldiği, özellikleri ve sorunları ayrıntılı olarak incelenmiştir. Kobi'lerde pazarlama ve elektronik ticaret hakkında bahsedilmiştir. İkinci bölümde pazarlamanın tanımı, türleri ve özellikleri ayrıntılı olarak incelenmiştir, e-ticaret kavramı ele alınarak tanımı, türleri gibi özellikleri anlatılmıştır. Üçüncü bölümde ise Kobi'lerin e-ticaret hakkındaki görüşlerini, e-ticaret sürecine geçerken ve uyum sürecinde yaşadıkları sorunları belirlemek amacı ile uygulanmış olan anket çalışmasının sonuçları bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This work named ?E-Trading As a Factor on Small and Medium-sized Enterprises? is prepared with aim to research the effectivnes of e-trading, which provides infrastructure of working capability on global level of SME and the use of it for them. This work contains 3 chapters.First chapter exemines in detail the meanign of SME, its proporties and problems. And also mentioned about marketing and electronic-trading in SME. The second chapter exemines in detail definition of marketing, its options and types. It also explans the definition of electronic-trading, the types it have and general ooptions. In third chapter you will find the results of the survey which was made to find out the opinions of SMEs regarding e-traiding, the problems they faced during first implementation