G.Rossini ' giriş, tema ve varyasyonlar', R.Schumann' fantasiestücke ', J. Brahms ' sonat no. 2 ' ve İ.Stravinski ' klarinet solo için üç parça ' nın klarinet repertuvarındaki yeri açısından incelenmesi
G.Rossini ' introduction, thema and variations ', R.Schumann ' fantasiestucke ', J. Brahms ' sonata no. 2 ' and I. Stravinski 'three pieces for solo clarinet ' and their research for clarinet repertoire
  1. Tez No: 274533
  2. Yazar: HALİS GÜRKAN KIRANKAYA
  3. Danışmanlar: DOÇ. AYLA ULUDERE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Klarinet, Romantik Dönem, Robert Schumann, Johannes Brahms, Gioachino Rossini, Igor Stravinski, Clarinet, Romantic Age, Robert Schumann, Johannes Brahms, Gioachino Rossini, Igor Stravinski
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu metin çalışmasında, Romantik Dönem bestecisi olarak Robert Schumann, Johannes Brahms'ın hayatı ve müziği, Gioachino Rossini'nin yaşadığı dönem ve besteciliği, Igor Stravinski'nin 20. yüzyıl ve müziğe getirdiği yenilikler ve resital programı içerisindeki eserlerinin klarinet repertuvarındaki yerlerinin ele alınması amaç edinilmiştir.Resital programındaki eserleri bütün yönleriyle yorumlayabilmek ve inceleyebilmek için her eseri oluşturulduğu dönem ve koşullar çerçevesinde ele almak gerekmektedir. Bundan dolayı bestecilerin yaşadıkları dönem, müzik tarihindeki yeri ve önemi üzerinde de durulmaktadır. Bu çalışma yorum konusunda klarinet sanatçılarına katkı sağlamayı amaçlanmıştır. Eserlerin yorumlanmasında yardımcı olacak çalışma teknikleri için öneriler sunulmuştur. Ayrıca bu eserlerin klarinet repertuvarındaki yeri de araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, it is aimed to examine R. Schumann as a romantic age composer, Johannes Brahms? life and music, Gioachino Rossini as a composer and his period, the innovations that Igor Stravinski brought to 20th century music, and the importance of their works in recital program in clarinet repertoire.In order to interpret and examine as the works in recital program, it is important to handle each work considering the conditions of the period when it has been composed. For this reason the period and the place where the composers have been lived will be emphasized.This study aims to help in the area of interpretation. The study covers the techniques which are necessary while interpreting the Works in the recital program.