Yapılarda su izolasyonu ve uygulama teknikleri
Waterproofing on th structure and application techniques
  1. Tez No: 274727
  2. Yazar: FERHAT ETİK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MANSUR SÜMER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İzolasyon, Nem, Korozyon, Membran
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yapı Fiziği ve Malzemesi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 193
Özet
Bu çalışmada, betonarme yapılardaki su izolasyonu; nedenleri, uygulama yöntemleri ve detayları ele alınmıştır.Suyu yapıdan güvenle uzaklaştırmak ve yeterli su sızdırmazlık sağlamak için üretilmiş çok çeşitli malzemeler üretilmiştir. Bu malzemelerin yapısal özelliklerine göre de su yalıtımında kullanılma şekilleri farklılıklar göstermektedir. Çalışmada önce yapılara etki eden su türleri ve suyun yapıya geliş yolları anlatılmıştır. Suyun yapıdaki fiziksel ve kimyasal etkileri genel olarak ele alınmıştır. Yer altı ve yerüstünde kalan yapı elemanlarının su izolasyonu yöntemleri ve izolasyon malzemeleriSuyun yapılar üzerindeki etkisi bina ömrü ve güvenliğiyle ilgilidir. Etkili ve uzun ömürlü bir su izolasyonunun nasıl olması gerektiği sonuç kısmında anlatılmıştır. Ayrıca ülkemizdeki su izolasyonu ile ilgili eksikliklerin giderilmesi hakkında önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
At this study contained about waterproofing of armoured concrete structures, reasons, method of aplications and details.To chase the water from the structure and generated different materials to provide the water impermeability . This structural characteristics of materaials showing differences for using waterproofing. At this study the first step is effected of the structure to the water species and the way to coming to the structure. Covering about the water?s physical and chemical impact on the structure.Analysing waterproofing methodology and insulation materials the structural elements over Underground and abovegroundThis is related about building life and safety on structure of action. At the end of end explained how is the best way to make longevous of waterproofing. Accountancy this study gives to overture about decrease of the waterproofing in our country.Keywords : insulation, damp, membrane