Popüler fizik kavramları içeren görsel ders materyali geliştirme çalışması
The study development visual course materials containing popular physics concepts
  1. Tez No: 276278
  2. Yazar: SALİH GÜLEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NASİP DEMİRKUŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Astronomi ve Uzay Bilimleri, Eğitim ve Öğretim, Astronomy and Space Sciences, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Parçacık Fiziği, Büyük Patlama, Uzay, Particular Physics, Big Bang, Space
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Popüler fizik kavramları ile ilgili web sitesi, kütüphane, aktüel ders notları, makaleler ve belgesel filmlerden gerekli envanter toplanarak görsel bir eğitim materyali hazırlanmıştır. Araştırmada geliştirilen materyalin eğitime etkisini ölçebilmek için ön çalışma yapılmış ve olumlu sonuçlar alınmıştır.Toplanan tüm veriler, (76 web sitesi, 540 makale, 70 adet belgesel film) bilimsel yöntemler ve materyal geliştirme kriterlerine göre değerlendirilmiştir. 1173 görsel, işitsel ile 24 tane görsel ve tanımsal toplam 1197 kavram hazırlanmıştır. Tüm kavramlar internet entegreli olarak DVD'de toplanmıştır. http://www.biyolojiegitim.yyu.edu.tr/kf/sg/sg.html.Araştırmanın benzer çalışmalara yardımcı olabilmesi için kullanılan sanal araçlar, izlenen yollar, yöntemler ve yapılan işlemin her aşaması yöntem kısmında anlatılmıştır. Araştırmanın kazanımları, eğitime katkısı ve elde edilen yargılar sonuç ve öneriler kısmında sunulmuştur.Hazırlanan kavramlar; parçacık fiziği, büyük patlama ve uzay kavramları olarak sınıflandırılmış ve bu başlıklar altında yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The visual insruction materials related to popular physics concepts by collecting inventori materials from which web sites, library, course text, articles and documentary films. A preliminary work has been done to measure the impact of developed materials in the study and positive results have been obtained.All data collected was evaluated (76 web site, 540 articles, 70 documentary films) according to scientific method and criteria for materials development. In total 1197 concept was created 1173 visual and auditory and 24 number of visual and definitional. All concept were collected on DVD with the Internet linked. http://www.biyolojiegitim.yyu.edu.tr/kf/sg/sg.htmlVirtual instruments used, tracked trails, each stage of the process and methods was described in method section to help for similar studies. Research achievements, contribution to education and deduktions were presented in part of conclusions and recommendations.Prepared concepts were classified as particle physics, bing bang and space concept and interpreted under this titles.