AKP' nin 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde uyguladığı siyasal iletişim faaliyetleri : Diyarbakır örneği
The politicial communication aktivities AKP has applied during 29 March 2009 local elections: Diyarbakir case
  1. Tez No: 277290
  2. Yazar: ELİF DEMİRTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YÜKSEL AKKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, İletişim Bilimleri, Political Science, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: İletişim, Siyaset, Kamuoyu, Siyasal İletişim, Seçimler, AKP, Diyarbakır, Communication, Politics, Public Opinion, Political Communication, Elections, AKP, Diyarbakır
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 226
Özet
Bu tez, kuruluşundan kısa bir süre sonra siyasal iktidar erkine iki dönem üst üste sahip olan, halen tek başına iktidar partisi sıfatını koruyan, gerek oluşumu, gerek siyasal kimliği ve gerekse politikaları ile dikkat çeken Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP veya AK Parti) 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Diyarbakır örneği üzerinden siyasal iletişimde uyguladığı faaliyetleri incelemektedir. Tezin ilk bölümünde siyasal iletişim kavramıyla doğrudan ilgili olan, siyaset, iletişim, iletişimde ikna, motivasyon, siyasal seçimler ve siyasal iletişim yöntemleri olan; siyasal halkla ilişkiler, siyasal reklam, siyasal pazarlama, siyasal propaganda ile ilgili tanımlamalar yer almaktadır. Tezin ikinci bölümünde kamuoyu oluşumu ve oluşumunda etkili faktörler ile seçim kampanyalarında önemli hususlardan söz edilmiştir. Son bölümde ise; AKP'nin 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Diyarbakır'da uyguladığı faaliyetler, (her türlü yazılı, işitsel, görsel öğeler ile doğrudan ve dolaylı iletişim yöntemleri) yer almıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis intends to scrutinize the activities of Justice and Development Party (AKP or AK Party), which - a short while after its foundation ? has acquired the political ruling power for two consecutive terms and currently maintain the title of ruling party alone attracted attention with both its political formation and policies as well it has put into practice over Diyarbakir example in 29 March 2009 local elections. The first chapter of thesis contains the definitions of the concepts the policy, communication that are directly related to the concept of political communication and persuasion, motivation methods of elections and political communication; the political public relations, political marketing, political publicity. In the second chapter of the thesis, the public opinion, the factors that became effective in formation of a public opinion and significant points during electoral campaigns have been addressed. As to the last chapter; the activities (all sorts of written and audio-visual elements and methods of direct and indirect communication) AKP has applied during 29 March 2009 Diyarbakır local elections