The influence of English on Ukrainian, with a focus on the language of youth
Genç diline odaklanarak İngilizce'nin Ukrayna Dili'ne etkisi
- Tez No: 277699
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. JOSHUA BEAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Dilbilim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Linguistics, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: globalization, loan word, Lingua Franca, sociolect, purism
- Yıl: 2010
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 227
Özet
Bu tezin amacı İngilizce deyimlerin Ukrayna'lı genç yetişkinlerin dilindeki rolünü, İngilizce alıntı kullanımının sebeplerini ve gençlerin İngilizce deyimlerinin Ukrayna dilindeki varlığı üzerine tavırlarını incelemektir. Çalışma genç yetişkin dilini, gazete, dergi ve popüler televizyon programlarını incelemiştir. Ukrayna diline yerleşmiş alıntıların araştırılması için alan notları, ses kayıtları ve anketler kullanılmıştır.Yaşadıkları yer ve mesleklerine rağmen, alıntıların kullanıldığı temel alanlara odaklanarak, bu çalışma Ukrayna'daki genç yetişkinlerde sürekli İngilizce deyimlerin kullanıldığını açığa çıkarmıştır. İngilizce alıntıların Ukrayna'da gençler arasında kullanılan dilin önemli bir parçası olduğu ileri sürülmektedir.Anahtar Kelimeler Küreselleşme alıntı sözcük, Lingua Franca, sosyolect, dilde sadelik.
Özet (Çeviri)
The purpose of this thesis is to examine the role of Anglicisms in the language of Ukrainian young adults, the motives of English borrowings? usage, and the attitude of young people towards the presence of Anglicisms in the Ukrainian language. The study examined the language of young adults, newspapers and magazines, and popular TV programmes. Note fields, audio-recordings, and questionnaire were chosen for investigation of borrowings integrated in the Ukrainian language.The study revealed a constant usage of Anglicisms by young adults in Ukraine, despite their place of residence and occupation, focusing on the main areas where borrowings are used. It was suggested that English borrowings have become a significant part of the language used by young people in Ukraine.