Enformasyon teknolojisindeki değişimlerin ofis çalışanlarının performansı ve verimliliği üzerindeki etkilerinin analizi: Bankacılık sektöründe bir uygulama
The effect of changes in information technologies on productivity and performance of office staff:An application on banking sector
  1. Tez No: 278097
  2. Yazar: HAKAN SADIK ÖNDER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgi Toplumu, Enformasyon Teknolojileri, Verimlikik, Performans Yönetimi, Information Society, Information Technologies, Productivity, Performance Management
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Büro Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Büro Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Yaşanan hızlı küreselleşmenin bir sonucu olarak işletmelerinvarlıklarını sürdürebilmesi için değişen ve gelişen bilgi ve enformasyonasahip olması gerekmektedir. Bu iki faktör, rekabet gücünü artırabilecekstratejik kararların alınmasını sağlayan kilit unsurdur.Günümüzde bu kadar önemli bir yere sahip olan ve her geçen günkullanımı artan enformasyon teknolojileri her alanda olmazsa olmazunsurlardan biridir. İşletmeler hayatın vazgeçilmez parçası olan bilgiteknolojilerini çalışma hayatına adapte ederek işlerini daha az maliyetle dahahızlı daha kolay yaparak çalışanların mesleki verimliliğini artırabilecektir.Bu çalışmada enformasyon teknolojilerinin çalışan performansı veverimliliğine etkisi incelenmiştir. Bu çerçevede uygulama aşamasınavarıncaya çalışma teorik olarak incelenmiş ve uygulama aşamasında isegenel bir değerlendirme ve yargıya ulaşılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
As a result of fast-changing globalization, companies must have adynamic and improving knowledge and information to survive.These twofactors are the key elements that cause strategic decisions to be taken thatcan improve competitiveness.Today, Information Technologies, that have such an important roleand are used more frequently day by day, are one of the essential factors inevery area.Companies can improve the professional productivity of their staffand do their businesses with less cost and effort by adapting InformationTechnologies, which are essential part of life, to business life.In this study, Information Technologies? effect on office staffperformance and productivity is examined.In that frame, the study istheoretically analyzed until the application phase and in application phase itis tried to get a general evaluation and judgement.