Sağlık işletmelerinde stoklarla ilgili iç kontrol sisteminin incelenmesi
Health management investigation of the internal control system about stocks
  1. Tez No: 278849
  2. Yazar: DERYA GÜRBÜZ AYDIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. İBRAHİM YÜNGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık İşletmelerinde stok, İç kontrol, Health Enterprises stock, internal control
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hastane İşletmeciliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu çalışmada, sağlık işletmelerinde stoklar incelenip, iç kontrol sistemi ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde stoklarla ilgili iç kontrol sistemi ele alınmıştır.Sağlık işletmelerinde hastaların teşhis ve tedavi hizmetlerinin sürdürülebilmesi için başlıca unsurlar insan gücü ve malzemelerdir. Bu iki unsurun bileşiminin etkinliği sunulan hizmetin de kalitesini artıracaktır. Malzeme etkinliği ise iyi kurgulanmış bir stok yönetimi ile başarılabilir.Stoklarla ilgili İç Kontrol Sisteminin kurulması ile hastane yöneticilerinin doğru karar almalarına ve gerektiğinde düzeltici işlemleri zamanında yapabilmelerine olanak tanınacaktır. Böylece etkin işleyen bir malzeme yönetimi gerçekleştirilecektir.
Özet (Çeviri)
In this study, we examined the health establishments stocks Gaziantep University Medical Faculty Hospital of the internal control system and related internal control system have dealt with stock, diagnosis and treatment of patients with health services enterprises in order to maintain the main elements of manpower and materials.Effectiveness of the combination of these two elements also increase the quality of service offered. Material efficency can be achieved with the very well ?constructed inventory management.Stocks on the establishment of the Internal Contrlo System and hospital administrators make the right decision and if necessary corrective actions wil be given time to make an educated. Thus, material management will be an effectively functioning.