Marka imajının tüketicilerin destinasyon seçimine olan etkisi
The effects of brand image to consumers? choices
- Tez No: 279613
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. RAMAZAN PARS ŞAHBAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Turizm, marka, imaj, destinasyon, Tourism, brand, image, destination
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bugün yaşanan yoğun rekabet ortamında, destinasyonlar pazarda tutunabilmek için, müşterilerin beklentilerini karşılamakla kalmayıp bu beklentilerin üzerine çıkmalı ve tüketicilere güven vererek sadık müşteriler yaratmalıdırlar. Destinasyonlar markalaşma sayesinde bu amaçlara ulaşabilirler.Bu bağlamda, araştırmanın amaçları arasında destinasyonlarda marka ve markalaşma kavramlarının tanımlanarak, bunların destinasyonlar ve tüketiciler açısından öneminin teorik olarak ortaya konulması yer almaktadır.Ayrıca bu tez çalışması ile marka imajının tüketicilerin destinasyon seçimini etkileyip etkilemediği, etkiliyorsa bunun hangi seviyede olduğunun belirlemesi amaçlanmaktadır.Destinasyonların markalaşma çalışmalarının gerekliliklerini yerine getirmeleri sonucunda, tatil yeri olarak seçilme konusunda sağlayabilecekleri avantaj (lar) ifade edilmeye çalışılacaktır.Gerçekleştirilecek uygulama çalışması ile de destinasyonların markalaşma anlamında ulaşacakları konum belirlenmek istenmektedir.
Özet (Çeviri)
In the intense competitive environment today, in order to keep destinations in the market, they should meet customers' expectations and the expectations to get out on the create loyal customers by giving confidence to consumers. Destinations can reach this goal through branding.In this context, research objectives defined in the destinations, brands and branding concepts, their importance in terms of destinations, and consumers are exposed are in theoryMoreover, with this thesis, intended if the brand image effects influence of consumers' destination choice or not, what level of impact is that if this is intended to determine.Destinations to satisfy the requirements of the branding study results, the resort can provide advantages in being chosen as will be trying to express.Studies be conducted with the application will reach the destinations in terms of branding is to be determined location.