Projelerin verimliliğinde takım çalışması ve yazılımcının önemi
The significance of software developer and the role of teamwork on project efficiency
- Tez No: 280810
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HALİM KAZAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Software Development, Teamwork, Efficiency, Processes of Software Developing
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 147
Özet
Bu tez çalışmasında Türkiye'de faaliyet gösteren özel bir kuruluşta takım çalışması ve yazılımcının proje verimliğine olan etkisi araştırılmıştır. Altmış üç soruluk bir anket çalışması ile Türkiye'de faaliyet gösteren özel bir bankanın bilgi teknolojileri bölümünden veriler elde edilmiştir. Anketimize 140 çalışan katışmış ve sonuçlar yazılım geliştirme sürecinin aşamalarını oluşturan talep iletimi, kapsam hazırlığı, analiz, tasarım, yazılım geliştirme, test, kullanıcı kabul testi ve bakım aşamaları ile proje verimliliği arasındaki ilişkiyi ortaya koymak maksadıyla analiz edilmiştir.Yapılan analiz çalışmasında talep iletimi, kapsam hazırlığı, analiz, tasarım, yazılım geliştirme, test, kullanıcı kabul testi, takım çalışması ve yazılımcının, proje verimliliği ile pozitif yönlü bir ilişkisi olduğu saptanmıştır.ANAHTAR KELİMELER: Yazılım Geliştirme, Takım Çalışması, Verimlilik, Yazılım Geliştirme Süreçleri
Özet (Çeviri)
In this study, the effect of software developer and the role of teamwork on project efficiency was investigated. Data were obtained from a private bank in Turkey. 140 people responded to the questionnaire which includes sixty-three questions and the data were analyzed to find out the relationship between the new inquiry, context planning, analysis, designing, software development, testing, user acceptance test, teamwork, software developer and project efficiency.The analysis showed that new inquiry, context planning, analysis, designing, software development, testing, user acceptance test, teamwork and software developer had a positive effect on project efficiency.