Onno tipi Schiff bazı metal (Cd, Hg) komplekslerinin sentezlenmesi
Synthesis of onno type Schiff bases of metal (Cd, Hg) complexes
- Tez No: 284292
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MECİT AKSU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Kimya, Chemistry
 - Anahtar Kelimeler: ONNO tipi Schiff bazı, kadmiyum, civa, tek çekirdekli kompleks, ONNO type Schiff bases, cadmium, mercury, mono nuclear complex
 - Yıl: 2010
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Bozok Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Kimya Bölümü
 - Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu çalışma ONNO tipi Schiff bazlarının kadmiyum (II) ve civa (II) metal komplekslerinin sentezlenmesini içermektedir. Dört adet farklı ONNO tipi Schiff bazı hazırlanmıştır. Bu bazlardan, bir adet Schiff bazı-kadmiyum kompleksi ve bir adet Schiff bazı-civa kompleksi elde edilmiştir. Bu kompleksler tek çekirdekli komplekslerdir.Sentezlenen ligandlar ve komplekslerin erime noktası tayini, Element analizi, TG(termogravimetri) analizleri, Infrared (IR) spektroskopisi, Nükleer Manyetik Rezonans (NMR) spektroskopisi ve UV-görünür bölge (UV-VIS) spektroskopisi ile analizleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study consist of synthesis of cadmium (II) and mercury (II) metal complexes ONNO type Schiff bases. Four different ONNO type Schiff bases were prepared. One cadmium and one mercury complex of these Schiff base were achieved. All complexes are mononuclear complexes .Both ligands and complexes were analyzed via Melting point determination, Elemental analyses, TG analyses, Ifrared (IR) spektroscopy, Nuclear Magnetic Resonance (NMR) spektroscopy and UV-visible (UV-VIS) spektroscopy.