Genelleştirilmiş yarı-değişmeli halkalar
Extended semicommutative rings
  1. Tez No: 284495
  2. Yazar: ERMAN SARI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUHİTTİN BAŞER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: İnmiş Halkalar, Yarı-Değişmeli Halkalar, (Genelleştirilmiş) Armendariz Halkalar, Reduced Rings, Semicommutative Rings, (Generalized) Armendariz Rings
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde, çalışmamız için gerekli olan temel kavramlar, bazı halka sınıfları ve bir halka üzerindeki polinom halkaları hatırlatılmıştır. Üçüncü bölümde, yarı-değişmeli halkaların bir genelleştirmesi olan yarı-değişmeli halkalar karakterize edilmiş ve bu halka sınıflarının bazı temel özellikleri incelenmiştir.2011, 49 sayfa
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three chapters. The first chapter is devoted to the introduction section. In the second chapter, some required preparatory notions, some ring classes and polynomial rings on a ring are recalled. In the third chapter, semicommutative rings, which is a generalization of semicommutative rings are characterized and the basic properties of this ring classes are studied.2011, Page 49