İki farklı sirke konsantrasyonunun taze soğutulmuş kurbağa bacağının bazı kalite parametrelerine olan etkisi
The effects of two different vinegar concentrations on some quality parameters of fresh chilled frog legs
  1. Tez No: 285127
  2. Yazar: MURAT ŞİRİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CAN ALTINELATAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Kurbağa bacağı, üzüm sirkesi, raf ömrü, Frog legs, Vinegar of grapes, Shelf life
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışmada, üzüm sirkesinin kurbağa bacağının raf ömrüne etkisi incelenmiştir. Taze kurbağa bacakları %25 üzüm sirkesi + %5 tuz ve %50 üzüm sirkesi + %5 tuz formülasyonuyla hazırlanan iki ayrı çözeltide 3 saat bekletilmiştir. Örnekler, 3 saatin sonunda süzdürülerek buzdolabı koşullarında depolanmıştır. Buzdolabı koşullarında depolama süresince kurbağa bacaklarındaki kalite değişimleri belirlenmiştir. Araştırma boyunca örneklerde; duyusal analizler ile birlikte, renk, pişirme kaybı, toplam uçucu bazik azot (TVB-N), trimetilamin (TMA), pH ve tiyobarbitürik asit (TBA) analizleri yapılmıştır. Sonuçlar, taze kurbağa bacağının duyusal ve kimyasal parametreleriyle karşılaştırılmıştır. Çalışma sonucunda sirke çözeltisinde bekletilen örneklerin raf ömrü 13 gün, taze kurbağa bacağının ise 8 gün olarak bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, the effects of grapes vinegar to shelf life of frog legs were investigated. Fresh frog legs were held three hours in two different solutions prepared with %25 vinegar of grapes + %5 salt and %50 vinegar of grapes + %5 salt formulations. The samples were stored at refrigerate conditions by filtrating at the end of three hours. During the storage at the refrigerate conditions quality changes of frog legs were determined. During the experiment, on the samples in addition with sensory properties, color, cook loss, total volatile basic nitrogen (TVB-N) content, trimethylamine nitrogene (TMA-N) content, pH value and thiobarbituric acid (TBA) content were analyzed. The results of fresh frog legs sensory and chemical parameters were compared. At the end of the study, it was found that the shelf life of held in vinegar solution samples 13 days and fresh frog legs 8 days.