06-15 yaş arası çocuklarda keman eğitimi, uygulanan metotlar ve bu eğitimin çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimlerine etkiler
Violin education, applied methods and the influence on physical and psychological development of children aged 06-15
  1. Tez No: 285912
  2. Yazar: ASLI GİDERGİ ALPTEKİN
  3. Danışmanlar: PROF. ÇİĞDEM İYİCİL
  4. Tez Türü: Sanatta Yeterlik
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Violin education, study methods, etude, concerto, physical and psychological development
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Yaylı Çalgılar Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 274
Özet
Bu çalışma, 06 ? 15 yaş aralığındaki keman öğrencilerini temel almıştır. Ülkemizde genellikle 6 ? 7 yaşlarında ilköğretime başlandığı için, alt sınır olarak bu yaş seçilmiş ve 15 yaşa kadar sınırlandırılmıştır. Bu yaş aralığında, çalışılması uygun olan başlangıç metotları, etüt derlemeleri, konçerto ve konçertinolar ele alınmış, eserler üzerinde teknik analizler yapılarak, öğrencilerin, eserlerdeki zorlukları daha kolay çözebilmeleri hedeflenmiştir.Ayrıca, erken yaşta başlayan bu eğitim sırasında, ileride oluşabilecek kalıcı sakatlıkları önlemek amacıyla vücutlarını doğru kullanmalarına yönelik bilgiler verilmiş, çeşitli egzersizler önerilmiştir. Bu eğitimin fiziksel etkilerinin yanı sıra, çocukların psikolojik ve sosyal gelişimlerine etkileri de kapsamlı bir biçimde ele alınmıştır.Anahtar Kelimeler : Keman Eğitimi, Çalışma Yöntemleri, Etüt, Konçerto, Fiziksel ve Psikolojik Gelişim
Özet (Çeviri)
This study compromises violin students of ages 06 - 15. As primary school in our country begins at ages 6-7, lower border was set and limited up to age 15. The selected studies for this age group are beginner methods, etude reviews, concertos and suitable concertinos. Through technical analysis, students are able to solve the technical difficulties easier.On the other hand, useful information about correct attitude of body perception and plenty of exercises were provided in order to prevent possible injuries. Besides the physical impacts, the influences of that education on psychological and social developments were investigated throughly.