Selective flocculation of chromite
Kromitin seçimli salkımlaştırılması
- Tez No: 28692
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ İHSAN AROL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: f loooulation/selective f locculation, chromite Science
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
ÖZ KROMİTÎN SEÇİMLİ SALKTMLAŞTTRTLMAST BOLANDAKHTART, Farhad Yüksek Lisans Tezi, Maden Mühendisi iği Anabi 1 im Dalı Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ali İhsan Arol Nisan 1993, 87 sayfa İnce taneli kromitin seçimli salkımlaştırılması, Cevher Hazırlama Metodları ile zenginleştirilemeyen şlam boyutundaki kromi t minerallerinin kazanımı m sağlayan bir metoddur. Kromit ve serpantin mısır nişastası ile salkımlaştırılması ayrı ayrı her mineral için saptanmıştır. Bu deneylerden elde edilen sonuçlara göre yapay mineral karışımlarının seçimli salkımlaştırılma deneyleri yapılmıştır. Kromit nişasta ile çok etkili olarak salkımlaştırılabilir. Serpantin katılması ile, kromitin salkımlaştırılması üzerindeki ters etkileri görülmüş ve bu ters etkilerin çöken kromitin tenor ve kazanımını azalttığı saptanmıştır. Anahtar kelimeler :Salkımlaştırma, Seçimli salkımlaştırma, Kromit Bilim Dalı Sayısal Kodu: 607.02.04 iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SELECTIVE FT.OCCUT.ATTON OP CHROMTTE BOT.ANDAKHTART, Farhad M.S. in Mining Engineering Supervisor: Assoc:. Prof. Dr. Ali ihsan Arol April 1993, 87 pages. Selective floooulation of chromite fines was investigated as a possible method of recovering valuable minerals from slimes which are too fine to be treated by conventional mineral processing methods. Flocculation response of chromite and serpentine in the presence of corn starch was determined for single minerals. Selective floooulation tests were carried out on synthetic mixtures of minerals on the basis of the results obtained from single mineral tests. Chromite by itself could be very effectively flocculated with starch; addition of serpentine adversely affected the floocula- tion behaviour of chromite, resulting in lower recovery and lower grade of settled particles.