Karma regresyon tahmin edicileri
Mixed estimators
  1. Tez No: 287150
  2. Yazar: DENİZ ÖZONUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SELAHATTİN KAÇIRANLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Karma tahmin, Hata kareler ortalaması, Kısıtlı tahmin, Yanlı tahmin edici, Mixed estimation, Mean squared error, Restricted estimation, Biasedestimator
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Örneklem bilgisi ve parametreler hakkında yardımcı bilgi olduğunda daha iyi tahmin edici bulma çalışmaları ve bu kapsamda, tam, stokastik ve zayıflatılmış lineer kısıtlamalar altında karma tahmin konusu incelenmiştir. Ayrıca, karma regresyon tahmin edicisine alternatif tahmin ediciler ele alınmıştır ve bu tahmin edicilerin performansları hata kareler ortalaması ve yanlılıkları göz önünde bulundurularak değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
When sample and prior information on parameters simultaneously, attempts to provide better estimators and in this context mixed estimation under exact, stochastic and weakened linear restrictions are examined. Furthermore, alternative estimators to mixed estimator are introduced and the performance of these estimators are considered under the mean squared error and the bias criteria.