Battal Gazi Destanı'nın (343-675) çeviri yazısı ve metin sözlüğü
The transcription (343-675) and text glossary of Battal Gazi saga
- Tez No: 287848
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HASAN ALTINZENCİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Battal Gazi, Malatya, İslam, Destan
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Türk Edebiyatının bir bölümü olan Klasik Türk Edebiyatı, zengin örneklerin bulunduğu bir alandır. Bu alanda manzum ve mensur çok sayıda eser verilmiştir. İslâmiyet öncesi ve sonrası dönemlere bakıldığında bu alanda sözlü anlatım geleneğinin önemli bir yeri vardır. Halkın inanışını, dilini, kültürünü, sosyal hayatını anlatan eserler zamanla yazıya geçirilmiş ve oluşturuldukları dönemlerin özelliklerini günümüze taşımıştır. Battal Gazi Destanı da sözlü gelenekten doğmuş, daha sonra yazıya geçirilmiştir. Bu çalışmamız, siyer derkenarındaki Battal Gazi Destanı'nın (343-675) sayfalarının çeviri yazı çalışmasını içermektedir. Bu çalışma Battal Gazi Destanları hakkında bilgi edinmek isteyen öğrencilerin ve Battal Gazi'ye ilgi duyan kişilerin başvurabileceği önemli bir kaynaktır.
Özet (Çeviri)
Classıc Turkısh Literatüre is section of Turkish literatür. Derar lots of rich exams in Turkish literatur. Lots of metric traces were given about this section when we looked defore the İslaming religion and after the İslamic religion apparently it is important for verbal telling trabition in this section. There are lots of traces. This traces tell velicion, language, cultura, focial life of people. This traces were written and later they were formed, they carriet that teculiarities of that term. Battal Gazi legend was written. This working inclubes translation writting working of Battal Gazi legend?s page. This working is an important source for that who wants po learn knowledge about Battal Gazi legend and interested in Battal Gazi.Keyword: Battal Gazi, Malatya, İslam, legend.