Local production networks: A new opportunity for development
Yerel üretim ağları: Kalkınmada yeni bir fırsat
- Tez No: 28931
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AYDA ERAYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, İşletme, Şehircilik ve Bölge Planlama, Industrial and Industrial Engineering, Business Administration, Urban and Regional Planning
- Anahtar Kelimeler: Fordist üretim. Esnek üretim, Küçük ölçekli üretim, Fason, Dikey Ayrışma
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 225
Özet
Bu çalışma -fason üretimle birlikte oluşan yerel üretim yapılarını ve mekanlarını yeni bir gelişme türü olarak analiz etmektedir. üretim organizasyonunda oluşan değişiklik içindeki gelişimleri çalışmanın belirleyicileridir. Çalışına alanı olarak belirlenen Denizli kenti, hızlı kalkınma ve kentleşme özelliklerinin yanında bünyesinde yer alan çeşitli öl çeki erdeki sanayi firmaları arasında bulunan güçlü fason üretim ilişkileri nedeniyle seçilmiştir. Ampirik çalışmada firmaların üretim grupları, fason üretimle birlikte ortaya çıkan yeni üretim örgütlenmesi incelenmiş, yeni bir gelişme fırsatı olarak Denizli'deki mekansal etkileri değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study aims the analysis of the subcontracting production relations and, depend on these type of production arrangements, emerging local production networks and spaces. Changes in the production organisation and the development processes of the different types of subcontracting relations within an adaptation mechanism ars important determinants of this study. Study Area is Denizli Province. In the emprical study, production groups of the firms, newly emerging production organisation dependent on subcontracting production activities are examined to see the dynamics behind the subcontracting as a new opportunity for development in Denizli. Keywordss Fordist Production, Flexible Production, Small Scale Production, Subcontracting, Vertical Disintegration