A Simulation system for repetitive construction besed on cyclone networks
Yenilenen inşaatlar için cyclone tabanlı bir benzetim modeli
  1. Tez No: 28942
  2. Yazar: SAVAŞ AL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA PULTAR
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Model, Kuyruk Modelleri, Benzetim Modelleri, Bekleme Hattı Modelleri, Benzetim Dilleri, Doğrusal Programlama, Doğrusal Yinelenen İnşaat Projeleri, Üretim hatları, İlerleme Esasına Göre Modelleme, Verimlilik, Modeling, Queuing Model, Waiting Line Model, Simulation Model, Simulation Language, Linear Repetitive Construction Project, Production Lines, Progress Based Scheduling, Productivity
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 202
Özet
oz YİNELENEN İNŞAATLAR İÇİN CYCLONE TABANLI BİR BENZETİM MODELİ AL, Savaş Doktora Tezi, Yapı Bilgisi Anabilim Dalı, Mimarlık Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Mustafa PULTAR Ocak 1993, 188 sayfa Bu çalışmada, yinelenen etkinliklerden oluşan proje modelleri için özel amaçlı bir benzetim modeli, CYCLONE sistem grafik dili ile ilişkili olarak geliştirilmiştir. Model, nitelikleri açısından yinelenen projelerde kullanılmaya uygun olup, yapısal özellikleri bu amaca göre belirlenmiştir. Tezde geliştirilen CYCLOSIM benzetim sistemi, FORTRAN- 77 bilgisayar dilinde hazırlanmış olup değişik amaçlar için kullanılması gerektiğinde ilaveler yapmaya elverişlidir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SIMULATION SYSTEM FOR REPETITIVE CONSTRUCTION BASED ON CYCLONE NETWORKS AL, Savaş Ph. D. in Building Science, Architecture Supervisor: Prof.Dr. Mustafa PULTAR January 1993, 188 pages This thesis introduces a special purpose simulation model for repetitive construction simulation models, related to the CYCLONE system. The simulation model methodology enables operations to be described, modeled, analyzed, and designed in whatever level of detail is relevant to the needs of engineer, head office planner, or field agent. The modeling concepts of the CYCLONE graphical format are simple and versatile and enable to ready portrayal of work sequences, construction or process technology, and conditional pattern to be studied. The developed simulation program, CYCLOSIM, is written in FORTRAN-77. This program is an open ended system and may further be equipped with many other facilities, like various service routines if needed. -xxx-