Kosovo crisis and the Russian Federation: From the perspective of theory of ınternational society
Kosova krizi ve Rusya Federasyonu: Uluslararası toplum teorisi perspektifi
- Tez No: 289613
- Danışmanlar: PROF. DR. MARK ALMOND
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Uluslararası Toplum, Normlar ve Değerler, Büyük Güçler, Kosova, Sırbistan, Yugoslavya, Milosevic, Sovyetler Birliği/Rusya Federasyonu, NATO, International Society, Norms and Values, Great Powers, Kosovo, Serbia, Yugoslavia, Milosevic, Soviet Union/Russian Federation, NATO
- Yıl: 2011
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bölümü
- Sayfa Sayısı: 135
Özet
Bu çalışma, Kosova Krizi ve Rusya Federasyonu'nun kriz karşısındaki duruşunu Uluslararası Toplum Teorisi çerçevesinde incelemektedir. Krizin tarihsel zemini, nedenlerinin anlaşılabilmesi için değerlendirilecektir. Teorik ve tarihsel zeminin hazırlanmasının ardından, Kosova Müdahalesi ve Rusya'nın bu süreçteki duruşu Uluslararası Toplum Teorisi lensinden analiz edilecektir. Böyle bir analiz ile uluslararası ilişkilerin geleceği açısından ne çıkarımlar yapılabileceği gösterilecek ve Soğuk Savaş sonrası uluslararası toplumun normlar ve değerler etrafından nasıl daha çok yaklaştığı ve büyük güç olarak Rusya'nın da nasıl bu uluslararası toplumun parçası olduğu tartışılacaktır. Bu anlamda, gidişat, düzen içinde adalet olarak gösterilmektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the Kosovo Crisis and the stance of the Russian Federation towards the crisis from the perspective of Theory of International Society (English School). In this analysis, the historical background of the Crisis will be given in order to understand the reasons behind it. Such understanding of the causes will be related to the stance of the Russian Federation to see how the Theory of International Society applies to the Kosovo Intervention by NATO. The stance of the Russian Federation is critical in the sense that the Balkans historically have been a Russian/Soviet sphere of influence. The Russian reactions in a post-Cold War context imply a great deal for the future of international relations, mainly signifying a drift towards more convergent norms and values held by the international society of which Russia is an important part as a great power. Justice within order is given as the description of the ongoing trend in IR.