A Proposal for the procedure of implementation of CIM for a manufacturing company
Orta veya öiçekli fabrikalar için bir bilgisayar tümleşik üretim modelinin geliştirilmesi
  1. Tez No: 29043
  2. Yazar: İBRAHİM KILINÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER ANLAĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Tümleşik Üretim, BTÜ, Bilgisayar Tümleşik Üretim Sistemlerinin Kurulması, Computer Integrated Manufacturing, CIM, Implementation of Computer Integrated Manufacturing
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
oz ORTA VEYA KÜÇÜK ÖLÇEKLİ FABRİKALAR İÇİN BİR BİLGİSAYAR TÜMLEŞİK ÜRETİM MODELİNİN GELİŞTİRİLMESİ KILINÇ, İbrahim Yüksek Lisans Tezi, Makina Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Ömer ANLA?AN Ocak 1993, 139 sayfa Bu tezde, orta veya küçük ölçekli kuruluşlar için Bilgisayar Tümleşik Üretim (BTÜ) Sistemleri incelendi. BTÜ kavramını anlamak için bir literatür taraması yapıldı. BTÜ sitemlerinin kurulmasında rehber olacak bir algoritmik süreç geliştirildi. Algoritmanın uygulanabilirliğini göstermek için, algoritmanın iki adımı ile ilgili bir çalışma yapıldı. Bu çalışmalar BTÜ sisteminin ekenomik yeterliliği ve bir Bilgisayar Destekli Üretim (BDÜ) sorununa çözüm hakkındadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF A COMPUTER INTEGRATED MANUFACTURING MODEL FOR A SMALL OR A MEDIUM SCALED FACTORY KILINÇ, İbrahim M.S. in Mechanical Engineering Supervisor: Prof.Dr. Ömer ANLA?AN January, 1993, 139 pages. In this thesis, Computer Integrated Manufacturing (CIM) concept is considered for a small or a medium scaled factory. A detailed literature survey has been performed to understand the concept of CIM. An algorithmic procedure has been developed to be a guide during the installation of the CIM systems. A case study has been performed considering two steps of the algorithm to show the applicability of them. Studies are about the economic justification of the CIM system and a solution to a CAD problem.