Computer-Aided modelling of rolling
Hadlemenin bilgisayar destekli modellenmesi
- Tez No: 29045
- Danışmanlar: PROF. DR. BİLGİN KAFTANOĞLU
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Haddelemenin bilgisayar destekli modellenmesi, mekanik formülasyon, süreklilik mekaniği, genelleştirme ve genişletme, termo-elasto- plastik, büyük deformasyonlar, sonlu eleman formülasyonu, Computer-Aided modelling of rolling, mechanical formulation, continuum mechanics, generalization and extension, thermo-elasto-plastic, large deformations, finite element formulation
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 181
Özet
öz HADDELEMENİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ MODELLENMESİ SAVCI, Mehmet Nebi Doktora Tezi, Makina Mühendisliği Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Bilgin KAFTANO?LU Ağustos, 1993, 275 sayfa. Bu tezde, mevcut lineer olmayan, süreklilik mekaniği ve modern analiz kullanan formülasyonlar, basit kontak şartlarında, büyük termo-elasto- plastik deformasyonlar için genelleştirilip genişletilmiştir. Bu formülasyon kullanılarak, sonlu eleman formülasyonu yapılmış ve çeşitli iki ve üç boyutlu örnekler çözülmüştür. Sonuçlar sayısal ve şekilsel olarak sunulmuştur. Sonuçlan ve özellikleri bilinen iki boyutlu bir haddeleme problemi mevcut iki programla çözülmüş ve sonuçlar mevcut verilerle mukayese edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER-AIDED MODELLING OF ROLLING SAVCI, Mehmet Nebi Ph.D. in Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Bilgin KAFTANO?LU August, 1993, 275 pages. In this thesis, available nonlinear mechanical formulations utilizing continuum mechanics and modern analysis, have been generalized and extended to thermo-elasto-plastic, large deformations with simplified contact conditions. Using this resulting formulation finite element formulation has been done and several two and three dimensional examples have been solved. Results have been presented both numerically and graphically. A two dimensional rolling problem with known poperties and results has been solved with the available two programs and results have been compared with the available data.