Electrophysiologic studies of cardiac activities
- Tez No: 2916
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİL BENGİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kardiyoloji, Cardiology
- Anahtar Kelimeler: Kalp aritmileri, Elektrofizyolojik çalışmalar, Klinik elektrof izyoloji, Kalbin elektriksel iletimi -vı, Cardiac arrhythmias, Electrophysiologic studies, Clinical electrophysiology, Electrical conduction of the heart..IV
- Yıl: 1987
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
ÖZET KALBİN ELEKTRİKSEL AKTİVİTELERİNİN ELEKTROFİZYOLOJİK ÇALIŞMASI PARLATAN, Celal Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Halil BENGİ O.D.T.Ü., Aralık 1987.123 sayfa Kalp ritminde görülen bazı düzensizlikler tedavi edilmediği takdir de ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara neden olmaktadır. Ritm düzensizlik nedenlerinin araştırılması kalbin elektriksel uya rı ve iletim sistemlerinin elektrofizyolojik yöntemlerle incelenmesini gerektirmektedir. Kardiyak ritm ve iletim düzensizliklerinin teşhis ve tedavisinin yönlendirilmesi açısından çok önemli yeri olan elektrofizyolojik çalışmaların etkinliği uygun hasta seçimi eğitilmiş personel ve özel cihazlar gerektirmektedir. Alışılagelmiş yöntemlerle tanısı konulamayan bazı rahatsızlıkların nedenlerinin bulunması ve buna bağlı olarak seçilecek tedavinin doğruluğu elektrofizyolojik çalışmalara başvurulmasını gerektirmektedir. Bu tezde kardiyak ritm düzensizliklerinin mekanizmaları teşhis ve tedavi yöntemleri ve bunlarla ilgili elektrofizyolojik testler kapsamlı bir şekilde incelendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ELECTROPHYSIOLOGIC STUDIES OF CARDIAC ACTIVITIES PARLATAN, Celal M. S in E. E. E. Supervisor: Prof. Dr. Hal il BENGİ M.E.T.U. December 1987.123 pages Some cardiac arrhythmias have dangereous symptoms like sudden death if kept untreated. The reason of cardiac arrhythmias and their investigation requires the electrophysiologic studies. Electrophysiologic studies represent a major advance in both the diagnosis and management of cardiac rhythm and conduction disturbances. It is a sophisticated but arduous and invasive technique that requires proper patient selection, trained personnel and specialized equipments and facilities for its optimal application. Patients with serious or life-threating rhythm disorders are most likely to benefit from electrophysiologic testing. Patients with cardiovascular disease and incapacitating symptoms such as syncope or near-syncope, for whom noninvasive testing fails to reveal an etiology as well as those patients considered candidates for various pacemaker and antiarrhythmic surgical interventions, are also suitable condidates for electrophysiologic testing. -iii-This relatively young field is still rapidly evolving. The major advance to come in the field of electrophysiology will be the simple identification of patients at high risk for sudden death. The purpose of this thesis is to provide a comprehensive overview of the present state of the art regarding the mechanism, diagnosis and management of cardiac arrhythmias and their electrophysiologic studies.