Kaba çekirdekli singüler integral operatörler üzerine
On the singular integral operators with rough kernel
- Tez No: 292524
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL EKİNCİOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: A_p ağırlıklar, Calder?n-Zygmund ayrışımı, Hardy Littlewood maksimal operatörler, Kaba çekirdekli singüler integral operatörler ve Marcinkiewicz interpolasyon teoremi, A_p weights, Calder?n-Zygmund decomposition, Hardy Littlewood maximal operator, Marcinkiewicz interpolation theorem, Singular integral operator with rough kernel
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde üçüncü bölüm için kullanılacak bazı tanım ve teoremler verildi.İkinci bölümde singüler integral operatörlerin temeli olan Hardy-Littlewood maksimal operatörlere yer verildi. Buna ek olarak harmonik analizde son derece kullanışlı olan Calder?n-Zygmund ayrışımı, Marcinkiewicz interpolasyon teoremi ve A_p ağırlık teorisi verildi.Son olarak üçüncü bölümde ise kaba çekirdekli singüler integral operatörlerin L^p sınırlılıkları ve ağırlıklı L^p sınırlılıkları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consist of three chapters. In first chapter we gave some basic information and theorems which will use in third chapter.The second chapter is devoted to the teory of the Hardy-Littlewood maximal operator as the basis of singular integral operators. It also include Calder?n-Zygmund decomposition which is extremely useful in harmonic analysis, Marcinkiewicz interpolation theorem and the teory of the A_p weights.Finally, in third chapter we consider the L^p boundedness and the weighted L^p boundedness of singular integral operators with rough kernel.