Profinite değişmeli cebirler üzerine
On the profinite commutative algebras
- Tez No: 292535
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TUFAN SAİT KUZPINARI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Profinite Cebir, Profinite 3?çaprazlanmış çaprazlanmış Modüller, Profinite 3?küp kategorileri, Profinite algebra, profinite 3-crossed crossed modules, profinite 3-cube categories
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 53
Özet
Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, profinite cebirler ve profinite cebirler üzerinde tanımlı bazı cebirsel modellere değinilmiştir. İkinci bölümde daha önceden tanımlanmış olan değişmeli cebirler üzerinde 3?çaprazlanmış tipten cebirsel modeller olan 3?çaprazlanmış çaprazlanmış modüller kavramı profinite 3?çaprazlanmış modül kavramına uyarlanmıştır. Üçüncü bölümde de simplisel cebirlerle 3?çaprazlanmış modüller kategorilerinin denkliği profinite cebirlere uyarlanacaktır.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three chapters. In the first chapter, profinite algebras and some algebraic models defined on the profinite algebras have been handled. In the second chapter, on the commutative algebras defined beforehand, the concept of 3- crossed crossed modules that are 3- crossed type of algebraic models have been adapted to profinite 3-crossed module concept. In the third chapter, the equation of simplicial algebras with 3-crossed modules categories will be adjusted.