The Behavior of solutins of fouth-order nonlinear elliptic equations in unbounded domains
Dördüncü basamaktan nonlineer eliptik denklemlerin çözümlerinin sınırsız bölgedeki davranışı
- Tez No: 29282
- Danışmanlar: PROF. DR. OKAY ÇELEBİ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Phragmen-Lindelöf tipli teorem, Saint- Venant tipli kestirim, Lineer olmayan dördüncü basamaktan denklem, integro-difransiyel eşitsizlik, Phragmen-Lindelöf type theorem, Saint- Venant type estimate, Non linear fourth order elliptic equation, Integro-differential inequality
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
oz DÖRDÜNCÜ BASAMAKTAN NONLINEER ELİPTİK DENKLEMLERİN ÇÖZÜMLERİNİN SINIRSIZ BÖLGELERDEKİ DAVRANIŞI TAHAMTANI, Faramarz Doktora Tezi, Matematik Anabilim Dalı Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Okay ÇELEBİ Aralık, 1993, 61 sayfa. Kısmi türevli denklemlerle ilgili güncel araştırma alanlarından biri lineer olmayan eliptik diferensiyel denklemler için, sınırı kompakt olmayan bölgelerde, sınır değer problemlerinin incelenmesidir. Bu sınıf içinde cevaplanması beklenen temel soru, sınırsız bölgelerde çözümün özel davranışıdır. Bu çalışmada, dördüncü basamaktan lineer olmayan denklemlerin sınırsız bölgelerdeki çözümün davranışı incelenmiştir. Ele alınan problemin çözümünün polinom gibi artışını (veya eksilişini) veya üstel tipten artışını (veya eksilişini) saptamak için integral metotlar kullanılmıştır. Daha kesin bir biçimde söylemek gerekirse, deklemin nonlineerliğinin yapısına ve sınırın geometrisine bağlı olarak çözüme ilişkin enerji integralleri başarı ile incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE BEHAVIOR OF SOLUTIONS OF FOURTH-ORDER NONLINEAR ELLIPTIC EQUATIONS IN UNBOUNDED DOMAINS. TAHAMTANI, Faramarz Ph.D. in Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Okay ÇELEBİ December, 1993, 61 pages The theory of boundary value problems for nonlinear elliptic equations in domains with noncompact boundaries is one of the current research field con cerning partial differential equations. The main questions discussed in this class of problems are the special behaviors of the solutions in unbounded domains. In this study, the behavior of the solutions of the fourth-order nonlin ear elliptic eqquations in unbounded domains are examined. To this end, integral methods are used to establish polynomial growth (or decay) or exponential growth (or decay) of solutions for the problems being considered. More precisely, the en ergy integrals related to such kind of solutions depending on the structure of the nonlinearity of the corresponding equation and the geometry of the boundary are succesfully investigated.