Bilgisayar destekli yabancı dil eğitim yazılımı olan dyned programının öğretmen ve öğrenci görüşleri açısından değerlendirilmesi
The evaluation of dyned software programme of call in terms of students and teachers
  1. Tez No: 292843
  2. Yazar: FATİH ÇAĞATAY BAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET TEKDAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Destekli Öğretim, Bilgisayar Destekli Yabancı Dil Öğretimi, Dyned Eğitim Yazılımı, İlköğretim Okulu, Computer-Aided Teaching, Computer-Aided Foreign Language Teaching, DynED Education Software, Elementary school
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışmada, bilgisayar destekli yabancı dil öğretimi için hazırlanmış olan eğitim yazılımının öğretmen ve öğrenci görüşleri açısından değerlendirilmesi araştırılmıştır.Çalışma 2009-2010 öğretim yılında Adana ili Kozan ilçesinde 10 ilköğretim okulunda yürütülmüştür. Çalışmanın örneklemi 522 öğrenci ve 7 öğretmenden oluşmaktadır. Öğretmenlere üçlü likert tipi anket, öğrencilere ise beşli dereceli ölçek uygulanmıştır. Uygulanan anketler öğretmenler tarafından öğretim tasarımının değerlendirilmesi ve öğrencilerin eğitim yazılımına olan görüşlerinin değerlendirilmesi şeklindedir.Araştırma sonunda öğretmenler açısından yazılımın kısmen yeterli niteliklere sahip olduğu, öğrencilerin ise kararsız bir duruma sahip oldukları saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, it is ascertained about the evaluation of DynEd software programme of CALL in terms of students and teachers.This study is carried out in 10 elementary schools during the academic year of 2009-2010 in Kozan, Adana. The sample of the study consists of 522 students and 7 teachers. The three point likert scale is performed to the teachers and the five point likert scale is performed to the students.The applied survey is in the form of the evaluation of instructional design by teachers and the opinions of the students about the education software programme.At the end of the study, it is appointed that the software has partially adequate qualifications by teachers and it is also appointed that students are doubtful about the programme.