5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar
Crimes for sexual privilege in 5237 numbered Turkish Penal Code
  1. Tez No: 294676
  2. Yazar: ERKAN ATAMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAKAN HAKERİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Sexual, Crime, Immunity, Criminal, Law
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Ceza Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
Bu çalışmada ?5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nda Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar ? konusu analiz edilecektir.Bu çalışma da izlenecek yol ise; ilk olarak Cinsel dokunulmazlığa karşı suçların tarihi gelişimi analiz edilecek daha sonra Avrupa'da cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar açıklanıp irdelenecektir. Bu konuda yapılan çalışmalar ışığında, mevzuatımızda özellikle 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerinde yer bulan Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçların ortaya çıkış şekillerini, 765 sayılı yasa dönemindeki uygulamaları, bu iki yasada suçun düzenleniş itibariyle eksiklikleri ve üstünlükleri, yeni bir suç tipi olması nedeniyle ilk derece mahkeme uygulamaları ile yüksek mahkeme içtihatlarını, benzer ve farklı yönleri, ortaya konulup irdelenecektir. Tüm bunlar açıklandığında suç yönünden uygulamadan kaynaklanan aksaklıkların ortaya çıkartılması sağlanacak ve ilgili tüm herkese bu çalışma fayda sağlayacaktır.Bu çalışma ?Beş? ana bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın Birinci bölümü; ?Tanımlar ve Kavramlar Bilgisi?, İkinci bölümü ?Cinsel Saldırı Suçu?, Üçüncü Bölümü ?Cinsel İstismar Suçu? Dördüncü bölümü ?Cinsel Taciz Suçu?, Beşinci bölümü ?Reşit Olmayanla Cinsel İlişki Suçu? olarak detaylı olarak incelenmiştir.Anahtar Kelimeler : Cinsel, Suç, Dokunulmazlık, Ceza, Kanun
Özet (Çeviri)
In this study, ?Crimes For Sexual Privilege ın 5237 Numbered Turkish Penal Code? that will be analyzed.This study is the path to be followed, first as a sexual crime against the historical development of immunity to be analyzed later in Europe, explained and examined sexual crimes against impunity. In the light of this issue, especially in our legislation in 5237, finding the relevant articles of Turkish Criminal Code of Crimes Against Sexual output forms of immunity, during the applications of the law No. 765, these two shortcomings and advantages of the law by organizing the offense, the court of first instance because of a new type of crime applications and the high court, similar and different aspects that will be examined is placed. All this is explained in terms of crime resulting from the application and all relevant public to be provided revealing shortcomings, this study will be beneficial.In this study,“Five”consists of main sections. The first part of the study,“Definitions and Concepts of Information”, the second part of the“impunity of sexual crimes against the Turkish Penal Code No. 5237 (Sexual Assault)”, the third section,“Turkish Criminal Code 5237 of sexual crimes against impunity (Sexual Abuse),”The fourth part of the“5237 Sexual crimes against impunity of Turkish Penal Code No. (The Crime of Sexual Harassment) ”, the fifth section," Turkish Criminal 5237 of sexual crimes against impunity (minor cases without sexual relations) examined in detail.