5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar
The crimes against sexual immunity in the 5237 numbered Turkish Penal Code
- Tez No: 353131
- Danışmanlar: PROF. DR. DOĞAN SOYASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: crimes against sexual immunity, the sexual assault, sexual missuse of children, harrassment
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çankaya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 168
Özet
Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, ilk çağ uygarlıklarında bile mevcut olan, insanların ahlaki değerlerine, şerefine, özgürlüğüne ve vücut bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen ve şahsın yanında aynı zamanda toplumsal ahlak değerlerine zarar veren, suça maruz kalan kişi üzerinde maddi ve manevi mağduriyete yol açan bir suç çeşididir.Çalışmamızın amacı 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun ikinci kitabının“Kişilere Karşı Suçlar”kısmının altıncı bölümünde“Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar”başlığı altında 102. maddede cinsel saldırı, 103. maddede çocukların cinsel istismarı, 104. maddede reşit olmayanla cinsel ilişki ve 105. maddede cinsel taciz madde başlıklarıyla düzenlenen suçların oluşumundan sona ermesine ve neticelerine ilişkin açıklamak, söz konusu maddeler üzerinde tartışarak, eksiklikleri ve çelişkileri tespit etmektir. Anahtar Kelimeler : Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar, Cinsel Saldırı, Taciz, İstismar
Özet (Çeviri)
The crimes against sexual immunity that even exist in the ancient times civilizations societies, is a kind of crime that is realized against persons moral values, honour, freedom and physical integrity and also that harms the societies moral values and lead the moral and material effects on victim. The purpose of this job of work, making explanations, debate and fix the defiencies and contradictions about on related crimes' process of formations and finalizations that is put in order in the titles of“the sexual assault”in article 102,“the sexual missuse of children”in article 103,“the sexual intercourse with infant one”in article 104 and and as last one“the sexual harrassment”in article 105 are located in the“turkish punishment law no 5237's second book's ”crimes against person“ part's sixth section, in the name of ”the crimes against sexual immunity".