Anti Helicobacter pylori terapileri
Anti Helicobacter pylori therapies
  1. Tez No: 295530
  2. Yazar: LÜTFİYE KADIOĞLU DALKILIÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLCİHAN GÜZELDAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Helicobacter pylori, mikroaerofilik, Laurus nobilis, Citrus limon, Citrus unshiu, Citrus sinensis, Allium sativum, Citrus paradisi, bakteriyosidal, Helicobacter pylori, microaerofilic, Laurus nobilis, Citrus limon, Citrus unshiu, Citrus sinensis, Allium sativum, Citrus paradisi, bacteriocidal
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kilis 7 Aralık Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışmada bitkisel ekstratların Helicobacter pylori üzerine antimikrobiyal etkileri araştırılmıştır. H. pylori Gram negatif, mikroaerofilik bir bakteri olup, dünya nüfusunun yarısından fazlasını infekte etmektedir. Yaptığımız bu çalışmada Laurus nobilis, Citrus limon, Citrus unshiu, Citrus sinensis, Allium sativum, Citrus paradisi bitkileri kullanılmıştır.Çalışma üç basamak halinde sürdürülmüştür. Birinci aşamada ekstraksiyonlar yapılmış, bu çerçevede Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde çalışılmıştır. İkinci aşamada Hacettepe Üniversitesi Mikrobiyoloji anabilim dalında bakteri izolasyon ve optimal gelişim parametreleri araştırılmıştır. Çalışmanın son basamağı İtalya'da Siena University Azienda Hospital Internal Medicine'de gerçekleştirilmiş ve bakteriyostatik / bakteriyosidal etkiler araştırılmıştır.Araştırma sonuçlarına göre: kullanılan ekstraktların bakterisidal etkileri tespit edilmiş ve çalışılan örneklerden asetonlu ekstrelerde Citrus limon' da 33 mm'lik , hekzanlı ekstreler içinde en fazla Citrus sinensis'de 26 mm'lik inhibisyon zonu tespit edilmiştir..En fazla bakterisidal etkinin ise asetonlu ekstreler için Citrus sinensis'de 1:512 oranında , hekzanlı ekstreler için ise C.sinensis ve C.unshiu 1:512 oranında olduğu bulunmuştur
Özet (Çeviri)
In this study we investigated of some plants effects on Helicobacter pylori.H.pylori is Gram negative, microaerofilic a bacterium that is infected more half of world population. In our studied was used Laurus nobilis, Citrus limon, Citrus unshiu, Citrus sinensis, Allium sativum, and Citrus paradisi .Study was carried on three steps. In first step which was made extractions in the Gazi University Farmacy Department. In the second step was investigated bacteria isolation and optimal development parameter in the Hacettepe University Microbiology Department. In the last step of study, was investigated bactericidal effect in the Siena University Azienda Hospital Internal Medicine in Italy.According to research results; The extracts which are used in the study was determined for the bactericidal effects and the samples with the aceton solvents are showed 33 mm for Ctrus limon, with hexan solvent 26 mm inhibition zone for Citrus sinensis are determined. The most bactericidal effect was determined with the aceton solvent was Citrus sinensis with the range of 1:512 and for the hexan solvents Citrus sinensis and Citrus unshiu with the range of 1:512 was shown.