Performance evaluation of delta switching networks
Delta anahtarlama ağında performans hesaplanması
  1. Tez No: 29561
  2. Yazar: ABDÜLHAMİT SUBAŞI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN GÜRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Delta ağları, dinamik tamponlu ağlar, statik tamponlu ağlar, çokkademeli arabağlayıcı ağ, performans analizi, Delta networks, dynamic buffered networks, static buffered networks, multistage interconnection networks, performance analysis
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
öz DELTA ANAHTARLAMA A?INDA PERFORMANS HESAPLANMASI SUBAŞI, Abdülhamit Yüksele Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Hasan GÜRAN Eylül, 1993, 111 sayfa. Bu tezde, delta anahtarlama arabağlayıcı ağının performansı üzerinde çalışılmıştır. Çokişlemcili sistemlerde, bellek modülleri ile işlemcileri birbirlerine bağlamak: için delta ağı kullanılmaktadır. Tamponlu delta ağlarında bilgi paketlerini saklamak için tamponlar bulunmaktadır. Bu çalışmada, çoktamponlu delta ağları için dinamik tamponlu delta ağları (fiye adlandırabileceğimiz yeni bir model önerilmiş ve çalışma yapılmış; ayrıca daha önce üzerinde çalışma yapılan çoktamponlu delta ağları statik tamponlu delta ağları diye adlandırılmıştır. Statik ve dinamik tamponlu delta ağlarının iş çıkarma yeteneği ve gecikme açısından performansları karşılaştırmıştır. Dinamik tamponlu delta ağlarının, ağ performansını küçümsenemeyecek derecede artırdığı gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERFORMANCE EVALUATION OF DELTA SWITCHING NETWORKS SUBAŞI, Abdulhamit M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Hasan GÜRAN September, 1993, 111 pages. The presented work is a study of performance of delta switching interconnection networks (INs). Delta networks are used for interconnecting processors to memory modules in multiprocessor systems. Buffered delta networks have buffers to store the incoming packets. In this work, a new model for the multibuffered delta networks, which may be called as dynamic buffered delta networks, are proposed and examined; the buffered delta networks were proposed before may be called as static buffered delta networks. The performance of static and dynamic buffered delta networks are also compared by considering throughputs and delays. It is demonstrated that dynamic buffered delta networks improves the network performance by a considerable amount.