Implementation of a protocol conformance test sequence generation methodology using distinguishing sequences
Ayırt edici diziler kullanarak protokol uyum sınama dizisi üreten bir yöntemin gerçeklenmesi
  1. Tez No: 29582
  2. Yazar: ALİ REZAKİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL İNAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Protokol Uyum Sınaması, Ayırt Edici Diziler, Yoklama Deney- leri, Hata Yakalama, Protocol Conformance Testing, Distinguishing Sequences, Checking Experiment, Fault Detection
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Bu tezde bir Sun 4 iş istasyonu ortamında Lisp programlama dili kul lanılarak bir protokol uyum sınaması dizisi yöntemi gerçeklenmiştir. Bir iletişim protokolünün gerçeklemesi bunun gereken soyut belirtime uyup uymadığını be lirleyecek bir sınamadan geçmelidir. Böyle bir sınamaya protokol uyum sınaması denir. Protokollerin soyut belirtimleri çoğu zaman sonlu durum makinaları biçi minde yapılır. Sonlu durum makinaları üzerinde yapılan yoklama deneyleri kara kutu olarak ele alınan gerçeklemenin girdi- çıktı bakımından belirtim makinasma eşdeğer olup olmadığını tam hata kapsamıyla ortaya koyarlar. Ayırt edici diziler bu deneylerde durumları tanımak için kullanılırlar. Ayırt edici diziler kullanan bir yoklama deneyi yöntemi uyum sınaması dizileri yaratmak için gerçeklenmiş ve bu gerçekleme örnek bir iletişim protokolü üzerinde kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, an implementation of a protocol conformance test se quence generation method is realized in a Sun 4 workstation environment using the Lisp programming language. An implementation of a communication pro tocol must undergo a test that ensures its conformance to the required abstract specification. Such a test is called a conformance test. Abstract specifications of protocols are often made in a finite state automaton format. Checking experi ments on finite state machines, decide on the input/output isomorphism question of a black-box implementation to the specification automaton with complete fault coverage. Distinguishing sequences are used as state identification sequences in checking experiments. A method of checking experiments using distinguishing sequences is implemented to generate conformance test sequences and the imple mentation is used on an example communication protocol.