Design and implementation of a 12/15 channel stress ECG testing system on an IBM AT personal computer
IBM AT kişisel bilgisayar içine 12/15 kanal efor EKG testi tasarımı ve uygulaması
  1. Tez No: 29583
  2. Yazar: KÜRŞAD TARKAN TÜZER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN GÜRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Kardiyoloji, Electrical and Electronics Engineering, Cardiology
  6. Anahtar Kelimeler: EKG, Efor EKG Testi, Koroner Arter Yetmezliği, ST değeri, EKG izleme, Termal Dizi Yazıcı, ECG, Stress ECG Testing, Coronary Artery Disease, ST segment, ECG Monitoring, Thermal Array Printer
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 195
Özet
ÖZ IBM AT KİŞİSEL BİLGİSAYAR İÇİNE 12/15 KANAL EFOR EKG TESTİ TASARIMI VE UYGULAMASI TüZER, Kürşad Tarkan Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. A.B.D. Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hasan GüRAN Ocak, 1993, 182 sayfa. Bu çalışmada, IBM AT uyumlu bir kişisel bilgi sayar içine bir efor EKG uygulaması yapılmıştır. Sis tem, ana işlem birimi olan bir bilgisayar, EKG veriler ini toplayan bir EKG kartı ve sistemi çalıştıran yazılımdan oluşmaktadır. EKG kartı dizaynı önceden yapılmıştır. Bu tezde, bu kartı kullanarak efor EKG sistemini oluşturan yazılım geliştirilmiştir. Sistem simültane olarak 12 veya 15 EKG derivas- yonunu işleme, ekranda monitör etme, ST değerlerini hesaplama ve bir nokta matris yazıcı aracılığıyla rapor alma kab i I i yet i ndedi r. Termal dizi yazıcılarından gerçek zamanda EKG der i vasyonlar ı n ı n dökümünü almak için gerekli sürücüler geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A 12/15 CHANNEL STRESS ECG TESTING SYSTEM IN AN IBM AT PERSONAL COMPUTER TüZER, Kür şad Tarkan M.S. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Prof. Dr. Hasan GÜRAN January, 1993, 182 pages In this study, a stress ECG (Electrocardio graph) testing system is implemented in an IBM AT compatible 80286 based standard personal computer. The system consists of a computer as the main processing unit, an ECG card that provides ECG data and the soft ware for operation. The ECG card is a previously de signed hardware. In this thesis the software is de veloped to drive this card in order to build a stress testing system. The system has the capability to process 12 or 15 ECG derivations simultaneously, monitor on the screen, calculate ST segment values and make report printouts through a dot matrix printer. The necessary drivers for real time printout of the ECG derivations i iare developed for thermal array printers.