Özel sektörde faaliyet gösteren spor merkezlerinde insan kaynakları uygulamalarının incelenmesi: Türkiye ve Kanada'ya yönelik araştırma
Analysis of human resources practices in sport centers operating in private sector: A research on Turkey and Canada
  1. Tez No: 296067
  2. Yazar: AKİF BOZKIR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları, Spor, Spor Merkezleri, Human Resources, Sport, Sport Centers
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Spor Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Spor Yöneticiliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
Günümüzde her türlü teknolojik değişme ve gelişme karşısında önemini sürekli koruyan en önemli unsur insan kaynağıdır. Bu kaynağı geliştirmeye yönelik çabalar yönetimin sorumluluk alanındadır. İnsan Kaynakları Yönetimi uygulamaları bu sorumluluğun yerine getirilmesinde önemli görevler üstlenmiştir. Ülkemizdeki işletmelerin İnsan Kaynakları Yönetimini modern işletmecilik anlayışı içinde değerlendirmesi, dünya firmalarının gösterdiği performansı yakalamalarında oldukça önemlidir.İşletmenin türü ne olursa olsun mal ve hizmet üretebilmek için insana ihtiyacı vardır. Ürettiklerinin kaliteli olması içinse insan kaynaklarına gereken özen ve önemi göstermeleri gerekmektedir. Bunun için çalışanların motivasyonlarını artıracak uygulamalar yapılması, eğitimlerine önem verilmesi, çalışanların fikirlerinin değerlendirilmesi, iş analizlerinin yapılması, performans değerlendirmesi, ücret gibi insan kaynakları yönetimi uygulamalarına başvurmaları gerekmektedirBu açıdan araştırma özel spor merkezlerinde insancıl bir süreç olan İnsan Kaynakları Yönetimi uygulamalarını tespit etmeye yönelik yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In a rapidly changing technological environment of today, human resource has constantly maintained its value as an important issue. The efforts towards developing human resources are in the responsibility area of management. Human resources management practices take an active role in fulfilling this responsibility. The assessment of human resources management in a modern business approach is considerably significant for the firms in the country to reach the performance of world companies.Human is an indispensable resource, whatever type of business is, in producing good and services. To produce quality products, the firms need to give required importance and regard to human resources. In line with this purpose, it is required to apply human resources management practices such as implementing programs for increasing personnel motivation, giving importance to training, taking opinions of the personnel into consideration, performing job analysis, performance evaluation, and wage management. Due to its importance as an human-oriented process, this study investigates human resources management practices in private sport centers.