Scattering from percetly conducting plane angular sectors
Sıfır kalınlıktaki düzlemsel iletken köşelerden elektromanyetik saçılma
  1. Tez No: 29620
  2. Yazar: GÖKTAN KAHRAMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL İNAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Green fonksiyonu, Özel fonksiyonlar, Sıfır kalınlıktaki düzlemsel köşelerden saçılma, Green's function, Special functions, Scattering from infinitesimally thin flat conductors. Science
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
Bu çalışmada sıfır kalınlıkta açılı bir iletken köşeden elektromanyetik sağılımın incelenmesi amacıyla kesin çözüm olan Dyadik Green fonksiyonu sunulmuştur. Açılı köşeler için Dyadik Green fonksiyonu oluşturmak amacıyla skaler dalga denkleminin çözümünden oluşturulan skaler dalga fonksiyonlarından oluşan vektörel dalga fonksyonları kullanılmıştır. Skaler dalga denklemi konik kordinat sisteminde Dirichlet ve Neumann sınır değeri problemi olarak değişkenlerin ayrıştırılması tekniği ile çözülmüştür.Çözümün açısal değişiminin Lame' fonksyonları, yarıçapsal değişiminin ise rasyonel sıradan Bessel fonksyonları türünden verilmiştir. vBu tez çalışmasında Dyadik Green fonksiyonu açılımında kullanılan 195 öz değer çifti var olan tüm değerlerden daha yüksek bir kesinlikle çözülmüştür. 90 derece açılı köşenin birim değerdeki düzlemsel dalga ile aydınlatılmasından kaynaklanan uzak alan dağılımı, açılı köşelerin yakın ve uzak alan dağılımları hesaplanmıştır. Sonuçlar açılı köşelerin özel durumu olan yarım düzlem (k2=0) ve obje olmaması (k2=l) durumları limitlerinde ilk kez incelenmiş olup, çözümlerin doğruluğu kesin çözümü bulunan yarım düzlem problemi ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, an exact solution for electromagnetic scattering from perfectly conducting plane angular sectors is given in terms of the Dyadic Green's function representation. The Dyadic Green's Function for the perfectly conducting plane angular sector is constructed from the vector wave functions of the vector wave equation and the vector wave functions themselves are constructed from the scalar solution of the wave equation in sphero-conal coordinates. Scalar wave equation is solved subject to the Dirichlet or Neumann type boundary conditions using the separation of the variables technique and it is seen thatthe radial dependence is given in in terms of the spherical Bessel functions of fractional order whereas the angular dependences are given interms of the Lame' functions. In this thesis, 195 eigenvalue pairs are used in the calculation of the Dyadic green's Function expansion tabulated. The accuracy achieved surpasses the accuracy of the all previous calculations. The Far-zone pattern of the quarter plane is calculated for a plane wave illumination in addition to scattered field for the various plane angular sectors. Other than the special cases of the plane angular sectors; half plane (k2=0) and no-scatterring body (k2=l), results are given for the first time between this limits. Field, patterns obtained for various sector angles verifies the connection of the half plane theory with the plane angular sector thoery.