A Text reading system based on an artificial neural network
Yapay sinir ağı tabanlı bir yazı okuma sistemi
- Tez No: 29619
- Danışmanlar: DOÇ. DR. UĞUR HALICI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Doküman analizi, çevre dolaşma, normalizasyon, inceltme, yapay nöron ağı, backpropagation.quickpropagation, Document analysis, contour following, iiinormalization, thinning, artificial neural network, backpropagat ion, quickpropagat ion
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 143
Özet
Bu çalışmada, kişisel bilgisayar ortamında C programlama dili kullanılarak bazı görüntü isleme teknikleri ile beraber bir yapay nöron agı gerçekleştirilerek bir yazı okuma sistemi oluşturulmuştur. Bu kapsamda, yazı bölgelerini ayıran bir doküman analiz tekniği, çevre dolaşma tekniği ile bir karakter ayırma algoritması, normalizasyon ve inceltme algoritmaları, bir özellik çıkarma tekniği ve son olarak karakterleri tanımak için bir yapay nöron agı gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda backpropagation öğrenme algoritmasının zayıf noktaları tartışılmış ve backpropagation algoritmasının bir versiyonu olan quickpropagation gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, some image processing techniques together with an artificial neural network are implemented to form a text reading system using the C programming language in a PC based environment. Within this scope, a document analysis technique which seperates the text areas in a document; a character segmentation algorithm based on contour following; normalization and thinning algorithms; a feature extraction technique; and finally an artificial neural network to recognize the characters are implemented. Furthermore the shortcomings of the backpropagation training algorithm are discussed and a version of the backpropagation algorithm known as quickpropagation is implemented.