Gayrimenkul piyasalarında proje geliştirme yöntemleri ve uygulamalar
Project development methods and applications in real estate market
  1. Tez No: 296286
  2. Yazar: GÜLÇİN ÇALIŞKAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TURGUT ÖZKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Proje Geliştirme, Değerleme, En Verimli Kullanım Tespiti, Project Development, Valuation, The Most Productive Usage Set
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 179
Özet
Proje geliştirmede en büyük sorun seçilecek olan projenin tespitine yönelik kesin bir yöntemin bulunmamasıdır. Dolayısıyla her proje için tek tip bir yaklaşımın kullanılması mümkün olmamaktadır. Her yöntemin birbirine göre avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.Bu tez kapsamında, gayrimenkul piyasalarında yapılan proje geliştirme yöntemleri ve uygulamaları incelenmekte olup, rasyonel bir sonuç ve değerlendirmeye ulaşmak amacıyla kapsamlı literatür taraması ve belirlenen örnekler üzerinden analiz çalışması yürütülmüştür.Çalışmanın konusunu oluşturan proje geliştirme ile en verimli kullanım tespiti amaçlı pazar analizi, gayrimenkul süreci içerisinde sürecin tanımlanması ve tamamlanmasında önem taşımaktadır. Bu çalışma kapsamında geliştirilen proje alternatiflerinin seçiminde kullanılan analizler ve sonuçlar detaylı olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The biggest problem in project development is that not finding a certain method in project assessment. Therefore, it is not possible that for every project, we can not use only one approach. Each method has advantages and disadvantages.In this thesis, project development methods and theirs applications used in real estate market has been examined, in order to reach a rational result and assessment, under extensive literature search and specified examples, analysis work has been carried out.Within the project development which is the topic of the project, the most productive usage set aimed market analysis is important in real estate process, in specification and competition. This study was developed under the project used in the selection of alternatives analysis and the results are examined in detail.