Orman köylerinde güneş enerjisi ısıtma sistemlerinin kullanımının hanehalkı yakacak odun tüketimi üzerine etkileri: Burdur-Bucak ilçesi orman köyleri örneği
Effects on household fuelwood consumption of solar domestic hot water systems in forest villages: A sample of forest villages of Burdur-Bucak district
- Tez No: 296811
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET TOLUNAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Enerji, Energy
- Anahtar Kelimeler: Orman köyleri, güneş enerjisi ısıtma sistemleri, kırsal kalkınma, yakacak odun kullanımı, Bucak, Forest villages, solar energy heating systems, rural development, the use of firewood, Bucak
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 133
Özet
?Orman Köylerinde Güneş Enerjisi Isıtma Sistemlerinin Kullanımının Hanehalkı Yakacak Odun Tüketimi Üzerine Etkileri: Burdur- Bucak İlçesi Orman Köyleri Örneği? adlı eser, orman köylerinde kullanılan güneş enerjisi ısıtma sistemlerinin yakacak odun kullanımı üzerinde meydana getirmesi düşünülen azalımı, ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Orman Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü'nün (ORKÖY) hedeflediği kırsal kalkınmanın ne derece gerçekleştiği ve istenilen sonuçlara ne ölçüde ulaşıldığının belirlenmesi için çalışılmıştır.ORKÖY 'ün belirli aralıklarla çeşitli yerleşim yerlerinde yaptığı araştırmalara ışık tutmak için yaratılan bu eser hem orman köylülerinin durumunu ortaya koymakta hem de güneş enerjisi ısıtma sistemlerinin yaygınlığı ve kullanımını tespit etmeye yöneliktir. ORKÖY 'ün kendi çalışmalarını denetlediği araştırmalar daha da geliştirilerek, özellikle örnek seçilen bölgedeki durum, ortaya konmuştur.Orman köylerinin güneş enerjisinden faydalanarak yakacak odun tüketiminde elde ettikleri tasarruf durumunu ve bu tasarrufun etkilerini ortaya koymak için, bu eser yaratılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study examined the use of solar energy heating systems on household fuelwood consumption, using the case of the Burdur-Bucak County Forest Villages. Forest Village Relations General Directorate (ORKOY) targeted rural development takes place and to what extent the desired outcomes were to determine to what extent reach.ORKOY's are created periodically, to conduct research on various periodically created to shed light on the research of various residential areas of forest villagers and the status of this work demonstrates both the prevalence and use of solar energy heating systems is intended to detect. ORKOY' s checked their work by developing more research, especially in the selected sample situation in the region, have been revealed.This work has demonstrated the savings in fuelwood consumption achieved in forest villages by utilizing domestic solar energy heating systems.