Aktarma merkezleri, İstanbul Kabataş Aktarma Merkezi örneği
Transit centers, in case of Istanbul Kabataş Transit Center
  1. Tez No: 297107
  2. Yazar: TANER SÖNMEZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NİLGÜN ERKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Şehircilik ve Bölge Planlama, Transportation, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Aktarma merkezi, ulaşım, Kabataş, kentiçi ulaşım türleri, ulaşımın entegrasyonu, üçlü örtüşük formülasyon, Transit center, transport, Kabataş, urban public transport, integration of transport, three coherent formulation
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kentsel Tasarım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
Tarihsel süreçte gelişen teknolojiyle birlikte ulaşım türlerinin gelişimi toplumun seyahatlerinin daha hızlı, konforlu ve güvenli olmasını sağlamıştır. Ulaşım türlerindeki çeşitlilikle birlikte tercih edilen ulaşım şekilleri bireylerin ihtiyaçlarına göre belirlenebilir hale gelmiş, bu durum ulaşım türleri arasında aktarmanın ortaya çıkmasına, ulaşım altyapısında aktarma merkezlerinin oluşmasına neden olmuştur.İstanbul'da önemli bir merkez olan Kabataş aktarma merkezi denizyolu ulaşımı, raylı sistemler ve lastik tekerlekli araçlarla ulaşılabilen, kullanım yoğunluğunun yüksek olduğu bir alandır. Bu nedenlerden dolayı kentsel mekan olarak Kabataş aktarma merkezinin incelenmesi mevcut sorunların ortaya çıkarılmasına ve yapılması düşünülen projelere veri oluşturulmasına olanak sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
With the evolving technology of transportation, society began to travel more comfortable faster and safer. Transportation species diversity can be determined according to the needs of individuals has become the preferred forms of transportation. The emergence of this situation to transfer between types of transport has led to the formation of transfer centers.Kabataş Transit Center whic has a high dencsity of users is an important center in İstanbul that maritime transport, rail systems and rubber-wheeled vehicles can be accessed in the same time. In this thesis, interaction of species in urban transportation examined with Kabataş Transfer Center. By this methodolody problems of transfer centers have been arised and this thesis has been a guide of next transfer centrer projects.