Örtme integrallerinin hesaplanmasında kullanılan matematiksel teknikler
Mathematical tecniques used in calculation of overlap integrals
  1. Tez No: 299237
  2. Yazar: SELDA ÖZAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EMİN ÖZTEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Örtme integralleri, Gegenbauer polinomları, Slater tip orbitaller, Overlap integrals, Gegenbauer polynomials, Slater type orbitals
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışmada, Slater tip orbitaller üzerinden Fourier dönüşüm metodu kullanılarak aynı ve farklı perdeleme sabitli örtme integralleri için analitik ifadeler türetildi. Sonuç olarak aynı ve farklı perdeleme sabitli örtme integrallerinin Fourier integral gösterim ifadeleri oldukça basittir ve Gegenbauer, Gaunt, Binom katsayıları ve STO'ların sonlu toplamı olarak ifade edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, derivation of analytical expressions for the overlap integrals with the same and different screening parameters of Slater type orbitals (STO) via the Fourier-transform metod is presented. Consequently, it is relatively easy to express the Fourier integral representions of the overlap integrals with same and different screening parameters mentioned as finite sums of Gegenbauer, Gaunt, binomial coefficients, and STOs.