İlköğretim 1. sınıf öğretmenlerinin matematik derslerinde oyun etkinliklerinin kullanımına ilişkin görüşleri
First grade primary school teacher?s opinion about using game activities in mathematic courses
  1. Tez No: 299888
  2. Yazar: ASLI HOŞGÖR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KAMURAN TARIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Matematik, Oyun Etkinlikleri, Öğretmen, Mathematics, Game Activities, Teacher
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu araştırmada ?İlköğretim 1. sınıf öğretmenlerinin matematik derslerinde oyun etkinliklerinin kullanımına ilişkin görüşleri? incelenmiştir. Araştırma nitel bir araştırma olup veri toplamak için görüşme tekniği kullanılmıştır.Çalışma grubunu Adana ili merkez ilçelerinde (Çukurova, Yüreğir) Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ilköğretim okullarının birinci sınıfında görev yapan 20 sınıf öğretmeni oluşturmuştur.Veriler, araştırma kapsamında geliştirilen yarı yapılandırılmış görüşme formlarının incelenmesi ile toplanmıştır. Araştırmalardan elde edilen bulgular göstermektedir ki: Öğretmenlerin hepsi matematik öğretiminde oyunları kullanmaktadır. Öğretmenlerin matematik dersinde oyun kullanımına ilişkin olumlu görüşleri olduğu ancak, uygulama sırasında bazı sorunlar yaşadıkları görülmektedir. Araştırmanın sonunda bu sorunların giderilmesine yönelik önerilere de yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, first primary school teacher?s opinions regarding the use of play activities mathematics classes were examined. The research is a qualitative research interviews were used to collect data.The study population (study group) was developed by 20 classroom teachers still working in the central districts of the province of Adana (Çukurova, Yüreğir) formal primary schools of Ministry of Education.The data were collected by an examination of research developed under the forms of semi-structured interview. The findings of the surveys indicate that all teachers use games while teaching mathematics. That positive views of teachers on the use of math class, but the game, some of the problems were experienced during implementation. Proposals were presented to overcome these problems at the end of the study.