Avlan gölü çevresi vejetasyonunun sintaksonomik analizi (Antalya-Elmalı / Türkiye)
The syntaxonomical analysis on the vegetation of the Avlan lake area (Antalya- Elmali / Turkey)
  1. Tez No: 300798
  2. Yazar: AYŞE ÜNLÜSOY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN KETENOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Vejetasyon, Bitki coğrafyası, Avlan Gölü, Elmalı, Antalya, Akdeniz, Türkiye
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
Araştırma alanı Akdeniz Bölgesinin Güney kesiminde Antalya ili Elmalı ilçesi sınırlarında; Bey Dağlarının eteğinde yer almaktadır. Bölge bitki coğrafyası bakımından Akdeniz floristik bölgesinde bulunmaktadır. Zohary (1973)' e göre araştırma alanı yarı kurak Akdeniz iklimi etkisi altındadır. Araştırma bölgesindeki örneklik alanlardan toplanan bitki örneklerinin değerlendirilmesi sonucu 3 adet yeni bitki birliği tespit edilmiştir.Bölgenin vejetasyonu Braun-Blanquet (1964) metoduna göre araştırılmış ve bitki birliklerinin sınıflandırılması bu metoda göre yapılmıştır.Birlikler ve bağlı olduğu üst birimler aşağıdaki gibidir:Orman ve Çalı VejetasyonuSınıf: Querceta pubescentis Doingt Kraft 1955Ordo: Querco ? Cedertalia libani Barbero, Loisel et Quezel 1974Birlik: Cedretum libani ass. novaBirlik: Juniperetum excelsae ass. novaBirlik: Quercetum cocciferae ass. novaKasım, 2011, 57 sayfa
Özet (Çeviri)
The study area is located in Antalya, Elmali district and on the lower slopes of the Bey Mountains. Phytogeographycially the area belongs to the Mediterrranean phytogeographical region. According to Zohary (1973), the study area is under the influences of semi arid mediterranean climate. 3 new plant associations have been determined in the study area due to the analysis of the plant species which were collected from the area.Braun-Blanquet (1964) method was used to investigate the vegetation of the area and to classify the plant associations.Associations and their upper units are as follows:Forest and Shrub VegetationClass: Querceta pubescentis Doingt Kraft 1955Order: Querco ? Cedertalia libani Barbero, Loisel et Quezel 1974Association: Cedretum libani ass. novaAssociation: Juniperetum excelsae ass. novaAssociation: Quercetum cocciferae ass. novaNovember, 2011, 61 pages