Derleme sözlüğüne göre Anadolu ağızlarında birleşik eylemler
The compound verbs according to the collation dictionary
  1. Tez No: 302976
  2. Yazar: AYSUN LAÇİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. NESRİN GÜLLÜDAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Dilbilim, Linguistics
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye Türkçesi Ağızları, Derleme Sözlüğü, Anadolu Ağızları, Birleşik Eylemler, Dialects of Turkey Turkish, Collation Dictionary, Anatolian Dialects, Compound Verbs
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yeni Türk Dili Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 434
Özet
Derleme Sözlüğü ile ilgili yapılan bu çalışmada Anadolu ağızlarında kullanılan altı bin iki yüzden fazla birleşik eylem tespit edilmiştir ve çalışmanın sonuna sözlük olarak eklenmiştir. Anadolu ağızları ve birleşik eylemlerle ilgili sınıflamalara yer verilerek sözlükteki Derleme Sözlüğündeki birleşik eylemlerle ilgili bir sınıflama yapılmıştır. Birleşik eylemler; ses bilgisi, yapı bilgisi ve yardımcı eylemler açısından incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study which is relating to Collation Dictionary, more than six thousand and two hundred combined verbs have been defined in Anatolian dialects and added to the end of study as a dictionary. By handling Anatolian Dialects and classification related to compound verbs, classifications of compound verbs in Collation Dictionary were carried out. Compound verbs were investigated in terms of phonology, morphology and helping verbs.