İlköğretim 6. sınıf öğrencilerinin turizm alan bilgisi ve bilinç düzeylerinin incelenmesi: Kars ili örneği
Primary 6 tourism information and students of the year study of levels of consciousness: An example of the city of Kars
  1. Tez No: 302983
  2. Yazar: MURAT KILIÇBEY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CEVDET BOZKUŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Coğrafya, Eğitim ve Öğretim, Geography, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, ilköğretim, Kars, öğrenci görüşleri, tourism, primaryeducation, theprovince of Kars, students' opinions
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalışma, ilköğretim öğrencilerinin Kars ilinde turizmin kaynakları, güçlü ve zayıf yönleri, sosyal, çevresel, ekonomik ve kültürel etkileri konularındaki farkındalıklarının belirlenmesine yönelik olarak gerçekleştirilmiştir.Bu çalışma İlköğretim öğrencilerinin turizm alan bilgi bilinç düzeylerinin belirlenmesine yönelik öğrenci görüşlerinden hareketle ortak bir anlayış çerçevesinde olası sorunları belirlemek , eksikleri tespit etmek ve çözüm önerileri ortaya koymak açısından önemli olduğu düşünülmektedir.Araştırma, Kars ili merkezindeki değişik lokasyonlarda bulunan dört okul iki yüz ilköğretim 6. Sınıf öğrencisine 30 maddelik 5'li likert türü bir ölçek uygulanarak hazırlanmıştır . Anket uygulaması sonucunda elde edilen veriler istatistiksel olarak SPSS 18 programında değerlendirilmiş ve yorumlanarak sonuçlar ortaya konmuştur.Araştırmada elde edilen veriler; genel olarak Kars ilindeki ilköğretim öğrencilerinin Kars'ın turizm potansiyelinin olduğu yönünde olup ancak eksik olan bazı durumların tamamlanmasıyla daha da iyi duruma geleceği şeklinde bulgulara ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Inthis study, primaryschoolstudents in theprovince of Kars,tourism resources,strengths and weaknesses, social,environmental, economic and cultural effects wascarriedoutinordertodetermine theawareness of issues. Elementary students' awareness of tourism in theinformation of thisstudy todeterminethe views of students todeterminepotentialproblems withintheframework of a commonunderstanding of movement, toidentify gaps andproposesolutions is thoughtto be important forestablishingthe.Research, thecenter of theprovince of Kars, twohundredand fourschools in different locations in primary 6 Grade students wereprepared byapplying 30 items 5-point likert-typescale. Thesurvey dataobtainedfrom application of the SPSS statistical program, 18 havebeen evaluatedand interpretedresults.Thedata obtained in thisstudy, in general, the direction of thetourismpotential of Kars is the Kars province of primaryschoolstudents, but in some cases withmissing evidence in the form of completion has beenreached on whichtomake evenbetter.