Hastanelerde uygulanan tıbbi teknolojinin Türk sağlık hizmetlerindeki etkisi
The effect on the health care in Turkey of the medical technology applied in hospitals
- Tez No: 303849
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KAMİL USLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoteknoloji, Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Biotechnology, Hospitals, Health Care Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Biyomedikal Mühendislik, Tıbbi Teknoloji, Görüntülü Cihaz Teknolojisi, Manyetik Rezonans, Bilgisayarlı Tomografi, Biomedical Engineering, Medical Technology, Imagin Device Technology, Magnetic Resonance, Computerized Tomography
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Sağlık sektöründe kullnılan yüksek tıbbi teknolojik cihazlar, ülke ekonomisi ve canlıların sağlığıyla dogrudan ilintili olması sebebiyle bu cihazların etkin ve verimli kullanımında söz sahibi olan Biyomedikal Mühendisliğin yeri daha bir önem kazanmıştır.Görüntülü tıp teknolojisinin tanımı, sağlıktaki uygulamaları, gelişimi, görüntüleme sistem çeşitleri, Türkiye'de tıbbi teknolojilerin sağlık hizmetlerinin sunumunda verimliliğe etkisinin değerlendirilmesi hakkında çeşitli incelemeler yapılmış; Türkiye' deki görüntülü teknolojinin işlerliği istatistiki verilerle analiz edilerek incelenmiştir. Ayrıca sağlık teknolojisi; sosyal boyut, teknolojinin aktarımı ve potansiyel verimlilik yönleriylede irdelenmiş, tıbbi cihaz yönetmeliğine değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
The medical devices which are used in health area with high technology are closely related with economy of country and the health of all alives so Biomedical Engineering get high importancy as it is responsible for the all medical devices efficiency and productivity.The definition of the medical imaging technolgy includes such as; the application, improvement and imaging system variances in medical area. There were several researches about the evaluation according to effect on efficiency of medical technology in health care in Turkey. Also the functionalty of the imaging technology is analyzed with aid of statistic datas. More over, health technology is studied in terms of social format, transmit the technology and potential efficiency and it is dealed with medical device.