Tıbbi cihaz piyasa gözetimi ve denetimi görevlilerinin iletişim bilgi ve becerileri: İstanbul örneği
Communucation knowledge and skills of medical devices inspectors
- Tez No: 303861
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET FİKRET GEZGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İletişim Bilimleri, Health Care Management, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: İletişim, iletişim becerileri, piyasa gözetimi ve denetimi, tıbbi cihaz, tıbbi cihaz denetçisi, Communication, communication skills, market surveillance, medical device, medical devices inspector
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 147
Özet
İnsanlar yaşayabilmek için diğer insanlarla ilişki kurmaya muhtaç ve mecburdurlar. Karşılıklı ilişkilerinde olumlu oldukları müddetçe başarılı ve rahat olurlar. İletişim ilkelerini bilen ve becerilerine sahip olan kişiler, düşüncelerini muhataplarına veya topluma kabul ettirir ve onları rahatlıkla kendi etkileri altına alırlar. Geniş anlamıyla iletişim bireyler, gruplar ya da örgütler arasında çeşitli düşünce, bilgi ve duygu iletimiyle ortak bir anlayışın oluşturulması ve karşılıklı etkinin sağlanmasıdır. Böylece iletişim doğru yerde, doğru zamanda, doğru bilginin elde edilmesine olanak sağlar.Tıbbi Cihaz Denetçileri, tıbbi cihazların piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerini gerçekleştirirler. Tıbbi cihazlar için yayınlanmış, ilgili Avrupa Birliği Direktifleri'ne uyumlaştırılmış Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamında yürütülen bu faaliyetlerin etkin yürütülmesinde, denetçilerin iletişim becerilerinin yeri ve önemi kuşku götürmezdir. Esas itibariyle bu iletişim yazılı ve sözlü iletişim olmak üzere iki boyutta gerçekleşir. Bunun yanında iş yaşamında sözsüz iletişim de önemli yer tutar. İletişim sürecinde düşünceleri net bir şekilde ortaya koyma ve aydınlatma, çift yönlü iletişime önem verme, iyi bir dinleyici olma, bilginin paylaşılmasını sağlama, muhataba karşı duyarlı olma ve empatik davranma, dinleyenlerin ve okuyanların ihtiyaçlarını dikkate alma, göz önünde bulundurulması gereken ana konulardır.
Özet (Çeviri)
People have to communicate with the other people to live. They become successful and feel comfortable as long as they are positive at their communication. Persons who know communication principles and have their skills, can explain their ideas and influence society easily. Comprehensively, communication is to form a common tolerance and supply interaction among persons, groups and associations by transmission of different ideas, knowledge and sense. Thus communication allows to obtain correct knowledge in the right place and at the right time.Medical devices inspectors surveil and inspect medical device market. Inspectors conduct these activities effectively within Medical Devices Legislation, published for medical devices and European Union Directives. In this case their communication skills? importance is doubtless. Generally this communication happens in two dimensions, spoken and written. Beside this, non-verbal communication occupies an important place in business life. In the communication process, introducing the ideas clearly and clarifying them, accentuating double-sided communication, being a good listener, supplying to share the knowledge, become sensible to the interlocutor and developing empathy, considering the necessity of listeners and readers are the main subjects that an inspector should take into consideration.