İlk Tebessüm
First Smile
- Tez No: 303933
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİS ASİLTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Love, family, childhood, step-mother, father-son, relationships
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 45
Özet
Oktay eşi öldükten sonra Neslihan ile evlenmiş ve ilk evliliğinden olan oğlu Emir ile birlikte aynı evde yaşamaktadır.Neslihan'ın bütün iyi niyetine karşı Emir üvey annesine ilk başlarda soğuk davransada sonrasında azda olsa yakınlık göstermiştir.Fakat bir gece Emir ansızın üvey annesine karşı ilk başlardaki tutum ve davranışını sergiler.Okuldan gelir gelmez odasına gidip dışarı çıkmamak ve hiç kimseyle konuşmamak gibi davranışlardır bunlar.Oktay yine başa dönüldüğünü sanır ve korkar.Buna karşın Nesliha'nın da içini üzüntü kaplar. Oktay Emir ile konuştuğunda bambaşka bir gerçekle karşılaşır. Tuhaf olan durumun içeriği oktayı hem sevindir hem kızdırır.Aşk evin küçük oğlunun kapısını çalmıştır ve bu tatlı sorununun çözümü hiç beklemediği birisinden gelecektir.Anahtar sözcük: Aşk , aile,üvey anne, baba-oğul, ilişki
Özet (Çeviri)
The story focuses on the relationships of a family in the face of an othervise trivial crisis. Following the passing of his wife, Oktay has remarried to Neslihan and currenlty they are living together with Oktay's son from his previous marriage Emir. Despite Neslihan's good intentions, Emir has displayed a cold front to his step-mother's approach and this escalates one night as Emir returns home from school to completely lock himself away from his family. Oktay in worry that the already fragile relationship between son and step-mom has returned to the initial worse stage, decides to take action. As the father and son speak, Oktay discoveres that the troubles seed not in family troubles but in a much sweeter challenge. Love has come-a-knocking to this household and the solution will be unveiled by a rather unforseen ally.