İlaç sektöründe marka yönetimi ve Bilim ilaç örneği
The brand management in the field of health and an example of Bilim pharmaceuticals
- Tez No: 303949
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İşletme, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Tüketici Davranışı, Marka Yönetimi, Pazar Bölümlendirme, İlaç Sanayi, Consumer Behavior, Brand Management, Market Segmentation, medicine
 - Yıl: 2010
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Beykent Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
 - Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 92
Özet
Bu çalışma, sağlık sektöründe marka yönetimini araştırmayı hedeflemektedir. İyi bilindiği gibi, tüketici satın alma davranışları ticari işletmelerin pazarlama profesyonelleri için çok önemli bir noktadır. Bu araştırmada, marka yönetimini ortaya koymak için, sağlık sektöründe çalışan 103 satış yöneticisine anket uygulanmıştır. İlave olarak, tüketicilerin psikografik, coğrafik ve demografik özelliklerinden gelen potansiyel farklılıklarının etkisine göre pazar bölümlendirme ve pazarlama stratejileri araştırılmıştır.Araştırmada, SPSS 15.0 programı kullanılarak verilere ilişkin, frekans, ortalama değer, standart sapma, varyans değerleri bulunmuştur.Faktör ve korelasyon analizi yapılmıştır. Bu araştırmada, tüketicilerle ilgili psikografik, demografik özellikle ile pazar bölümlendirme arasında önemli bir ilişki vardır.
Özet (Çeviri)
This study aims to search the brand management in the field of health. As it is well-known, the consumers? purchase behaviours are very crucial point for marketing professionels of trade companies. In this research, to reveal the brand management, a total of 103 sales managers in the field of health were surveyed using a questionnaire. Moreover, market segmentation and market strategies are also investigated according to the impact of potential differences coming from demographic, geographic and psycographic properties of consumers.In this research, freqencies, mean values, standard deviation, varians, factor and correlation analysis are given by using SPSS 15.0 statistical program. According to the findings, there is a significant correlation among market segmentation, demographic and psycographic properties related with consumers.